Obrenovac, 11.05.2021

ŠTA TO BEŠE ČESTITOST?


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 22.11.2019.
Najavljena premijera predstave 'Nana' u Madlenijanumu

Foto:Duško Filipović/Promo
U ponedeljak, 25. novembra, u Madlenijanumu biće premijerno izvedena predstava “Nana”, rađene po čuvenom romanu Emila Zole u režiji Ivane Vujić.

Dramatizaciju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, adaptaciju dramatizacije Slavenka Milovanović, a na konferenciji za novinare se moglo čuti i da je reč o ansambl predstavi sa čak 18 glumaca, što je sve više retkost, budući da se pozorišta u datim nam okolnostima, a iz više razloga sve češće odlučuju na komade sa manje lice.

U najavi predstave se napominje da je „Nana“ priča koja ”prikazuje francusko društvo u vreme Trećeg carstva u centar svog zbivanja stavlja prelepu mladu devojku koja iz najnižih društvenih slojeva dospeva u pozorište Varijete u Parizu i igrajući Veneru, postaje miljenica publike. Ta zanosna devojka neminovno postaje i predmet opsesije brojnih muškaraca sa kojima se poigrava, zbog kojih pati, zbog kojih konačno i prerano odlazi sa ovog sveta. Svet pozorišta i ono van njega se prepliću, ljudi postaju roba, a Nana kao duša koja čezne za čestitošću i za time da bude dobra majka svom malenom vanbračnom sinu ne uspeva da se izbori za to, te se prepušta tobožnjem uspehu na jednoj potpuno mračnoj strani života.”

- Današnji svet u borbi za život koja je demorališuća, u kojoj međusobnu borbu individua zamenjuje borba ekonomskih organizama: banke, fabrike, rudnici, šoping molovi su mesta gde je čovek kao kakva lopta bacan na sve strane. Čas na vrhuncu sreće, a čas u ponoru. Pitanje licemerja koje sve to dozvoljava pitanje je Nane koja pokušava da u svetu prevare i kupovine pronađe svoje mesto i cenu. Nažalost, Nana je suviše emotivna za ovaj svet u kome su uloge odavno određene - istakla je rediteljka Ivana Vujić.

U naslovnoj ulozi je Tamara Aleksić, a igraju i Nebojša Kundačina, Miodrag Krstović, Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević, Vesna Stanković, Branislav Zeremski i drugi.

Kostimografiju potpisuje Miodrag Tabački, muziku Aleksandra Kovač, scenografiju Vesna Popović, a video Svetlana Volić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE