Obrenovac, 11.05.2021

IDEMO U MUZEJ


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2020.
Od danas Narodni muzej otvoren svakog dana od 10 do 14 sati

Foto:depositphotos/borisb17


Od danas, svi zainteresovani biće u prilici da posete Narodni muzej u Beogradu, svakog dana od 10 do 14 sati, kazala je za Tanjug kustos Narodnog muzeja u Beogradu Lidija Ham.

Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od danas nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera propisanih od Vlade Srbije koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije koronavirusa tokom trajanja vanredne situacije.

U odnosu na tu preporuku Ministarstva, Lidija Ham napominje da Narodni muzej ne može da nastavi sa radom na isti način kao što je to bio slučaj do 15. marta kada je zatvoren zbog suzbijanja pandemije kovida 19.

"Za sada nećemo otvoriti celi izložbeni prostor, već samo prizemlje, stalne postavke muzeja. Ulaz će biti kontrolisan u odnosu na zdravstvene rizike, imajući u vidu da pandemija još uvek traje i vanredne mere koje su još uvek na snazi. Ljudi će ulaziti u muzej kao što ulaze u radnje. Svi će morati da računaju na vreme koje će morati da odvoje za čekanje pre ulaska u muzej. Preporuka je da posetioci muzeja nose maske i rukavice", kazala je Lidija Ham.

Ona je dodala da će svi zainteresovani moći da pogledaju praistorijske eksponate.

Prema njenim rečima, Narodni muzej je sve vreme dok je bio zatvoren zbog suzbijanja pandemije virusa kovid 19 komunicirao sa svojim korisnicima preko interneta.

"O tome svedoče hiljade poseta našim virtuelnim sadržajima. Bez obzira što se od sutra vraćamo redovnom funkcionisanju, pozivam sve da i dalje prate naše sadržaje preko interneta", kazala je Lidija Ham.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE