Obrenovac, 08.05.2021

'PEPELJUGA' NAS OČEKUJE 28. FEBRUARA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2020.
Sukob između izveštačenosti i autentičnosti

Foto:Promo
Premijera predstave "Pepeljuga" Aleksandra Popovića, a u režiji Stevana Bodrože, biće odigrana 28. februara u 20h na Sceni za decu Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

"Pepeljuga" Aleksandra Ace Popovića je jedno od kapitalnih dela srpske i jugoslovenske književnosti za decu. Potez postavke ovog teksta na repertoar Malog pozorišta "Duško Radović" deo je namere da se skine prašina sa zaboravljenih klasika dečje književnosti. Ono što jedno delo čini klasičnim je njegova svevremenost i, zbilja, "Pepeljuga" se čini neobično aktuelnom.

U srži njenog dramskog sveta je jedan metasukob, sukob između izveštačenosti i autentičnosti, sukob između pravog osećanja ljubavi prema drugom ljudskom biću i narcisoidne, a duboko lažne, ljubavi prema sebi koja se na drugog samo projektuje, kao odraz u ogledalu.

U predstavi igraju: Vladislava Đorđević, Nedim Nezirović, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Jelena Ćuruvija Đurica, Jovana Cvetković, Uglješa Spasojević, Katarina Dimitrijević, Nikola Šurbanović, Nikola Kerkez, Marijana Petrović i Radica Marinković.

Pretpremijera biće izvedena 27. februara od 10:30h, a repriza 29. februara od 17h.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE