Obrenovac, 12.05.2021

ANDRIJA KUZMANOVIĆ DOBIO 'ZORANOV BRK'


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 26.10.2019.
Priznanje za ulogu Pripovedača u predstavi 'Osama-Kasaba u Njujorku'

Foto:Promo
Na 28. "Danima Zorana Radmilovića" glumac Andrija Kuzmanović dobio je nagradu "Zoranov brk" za ulogu Pripovedača u predstavi "Osama-Kasaba u Njujorku", Zvezdara teatra.

Ovaj pozorišni festival koji se održava u Zaječaru pre svega je posvećen glumačkoj igri, a "Zoranov brk" koji se dodeljuje najboljem glumcu večeri je najprestižnija nagrada.

"Imam jednu teoriju da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš, a to je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu", rekao je po dobijanju svog prvog "Zoranovog brka" Andrija Kuzmanović.

Predstava "Osama-Kasaba u Njujorku" nastala je po romanu Vladimira Kecmanovića, u adaptaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.

Ekipu čine mladi glumci Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović, i samo je njihov polet mogao da oboji sivu priču o ratu, koja je u pozadini predstave.

Na ovogodišnjim "Danima Zorana Radmilovića" tokom osam dana u takmičarskoj konkurenciji i pratećim programima odigrano je 17 aktuelnih pozorišnih predstava iz Srbije, ali i regiona. Festival je završen sinoć.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE