Obrenovac, 11.05.2021

OSTANI KOD KUĆE UZ KULTURU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2020.
Duh je silniji od tela: misao je jača od svačega. Ujedinimo srca naša!

Foto:Depositphotos, hornet


Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije koronavirusa, kultura nije ostala nedostupna građanima. 

 Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi. 

 Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko kanala na Jutjubu. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik. 

 Knjige, časopisi i drugo štivo dostupno je na internet-prezentacijama biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima. 

 I u teškom vremenu, punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja je pokazala da je od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama, piše u saopštenju. 

 #OstaniKodKuće sa kulturom i sadržajima koje možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: www.kultura.gov.rs.

                 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE