Obrenovac, 12.05.2021

EVROVIZIJA KAO NEKADA?


Izvor: B92/Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2021.
Tri moguća scenarija

Foto:EPA/KOEN VAN WEEL


Nakon što je prošle godine najpoznatije muzičko takmičenje u Evropi otkazano, izgleda da ni ove godine Evrovizija neće biti održana u standardnom formatu.

Naime, kako prenose strani mediji, još se vaga o tome koji je najbolji način da se ove godine održi Evrovizija. Jedan od predloga je da izvođač snimi nastup, i da se to pusti tokom održavanja manifestacije za sve one koji ne budu mogli takmičenju da prisustvuju zbog karantina i ograničavanja putovanja.

Takmičenje za pesmu 2021. godine će se održati u Roterdamu nakon što je Holandija pobedila na takmičenju 2019. godine. Prošlogodišnji događaj otkazan je zbog pandemije.

"Takmičenje za Pesmu Evrovizije definitivno će se vratiti u maju ovog maja uprkos pandemiji, ali, u preovlađujućim okolnostima, nažalost je nemoguće održati događaj na način na koji smo navikli", rekao je izvršni supervizor Martin Osterdal.

Takmičiće se 41 zemlja koliko je trebalo da ih se takmiči i 2020. godine, kao i mnogi takmičari koji je trebalo da učestvuju prošle godine. Međutim, svi umetnici će morati da izvedu drugu pesmu, prenosi BBC.

Među povratnicima su Irac Lesli Roi i Islanšanin Dadji Freir, koji je proglašen potencijalnim pobednikom.

Još se ne zna ko će predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo, ali prošlogodišnji takmičar Džejms Njuman ranije je rekao da želi da učestvuje.

"Rekao sam da želim to da uradim", rekao je prošle godine za BBC Radio 1, te dodao da želi da završi ono što je započeo.

Prošle godine Evrovizija je najavila četiri scenarija kako bi se takmičenje moglo održati, od široke arene sa publikom do virtuelnog događaja.

U sredu je Evrovizija objavila da je isključen "scenario A“, koji bi podrazumevao "prepun prostor".

Scenario B znači da još može da postoji socijalno distancirana emisija sa smanjenim brojem publike i učesnicima koji nastupaju u roterdamskoj Ahoi areni. Usvojile bi se stroge zdravstvene i bezbednosne mere, uključujući česta kovid testiranja.

U scenariju C i D niko od izvođača i članova delegacija ne bi dolazio u Roterdam, već bi se nastupi emitovali uživo iz studija nacionalnih televizija. U scenariju C publika bi bila uživo u dvorani, a svi novinari bi šouu prisustvovali virtuelno. Onaj najstroži, scenario D, predviđa šou bez publike u dvorani i bez propratnih događaja.

Organizatori kažu da trenutno "usredsređuju svoje napore“ na opciju B "dok realno zadržavaju opcije smanjenja na stolu u narednim nedeljama".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE