Obrenovac, 11.05.2021

ZNAJU SE PRIORITETI


Izvor: politika.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.08.2020.
Samostalni umetnici prioritet kao i privrednici

Foto:Dragan Stojanović


Pored privrednika, i samostalni umetnici su prioritet vladi u pružanju podrške u prevazilaženju problema nastalih usled epidemije virusa korona, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, kako prenosi Tanjug.

Kako je navela za TV Prva, i za samostalne umetnike je izdvojena podrška kao i za privrednike, a kada su u pitanju zaposleni u pozorištima, oni su u nešto boljoj situaciji nego što su njihove američke kolege, jer se kod nas pozorišta finansiraju iz budžeta, dok se u Americi samofinansiraju i kada nema predstava, nema ni plata.

„Želimo da pozorišna sezona krene od oktobra, tu radimo na jednom stručnom uputstvu. I muzeji treba da rade i bioskope da otvorimo i gledamo kako da bude najbezbednije za građane u zdravstvenom smislu”, kazala je Brnabić.

Krizni štab na čijem je čelu, kao o prioritetima za podršku za prevazilaženje krize izazvane epidemijom virusa korona, razmišlja o privredi, školama, kulturi i sportu, rekla je premijerka.

Kada su u pitanju škole, Brnabićeva kaže da postoji namera da što više dece ide što duže u školu, i u tom smislu navodi da se uzimaju primeri iz mnogih zemalja prema kojima pokušava da se napravi najbolji model.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE