Obrenovac, 11.05.2021

EXIT - DA ILI NE


Izvor: Espreso.rs/Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2020.
Odluka da li će ove godine biti održan muzički festival Exit još nije doneta

Foto:Promo


Odluka da li će ove godine biti održan muzički festival Exit još nije doneta, ali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević smatra da ne postoje uslovi i mogućnosti da Exit bude održan ove godine.

- U ovom trenutku ne vidim mogućnosti da bude organizovan Exit, pogotovo zato što su granice zatvorene. Ne vidim kako bismo to mogli da organizujemo, posebno kad znamo da je Olimpijada otkazana, evropsko prvenstvo u fudbalu i druge velike manifestacije - kaže Vučević.

Navodi da razume želju osnivača, pogotovo što ove godine obeležavaju 20 godina festivala, ali da u ovom trenutku ne vidi kako bi on mogao da bude organizovan.

- To ne znači da sam protiv Exita, naprotiv, ja sam pobornik Exita i treba takva manifestacija da se podrži, ali u ovom trenutku mislim da nema mogućnost da se tako nešto organizuje. Postavlja se pitanje ko će da vam dođe i kako će da vam dođu, ako su granice zatvorene - kaže Vučević.

Naglašava da će to sigurno biti veliki udarac na ekonomiju grada, ali da pitanje ekonomije ne može biti stavljeno iznad pitanja zdravlja ljudi.

- To će biti velik udarac direktno na budžet grada, ali ne mislim udarac na direktne prihode grada, najmanje će biti na njih, ali hoće na hotelijere, ugostitelje, taksiste, one koji iznajmljuju stanove, apartmane, trgovina se razvija u vreme Exita, svako zaradi neki dinar, to je klijentela koja troši. Tu jeste udarac na ekonomiju grada, ali ne možete to da stavite iznad pitanja zdravlja - kaže Vučević.

S obzirom na to da će vanredno stanje najviše da se odrazi na hotelijerstvo i turizam, Vučević kaže da će Turistička organizacija morati da se više posveti domaćim turistima, a da se pronalaze modeli kako bi iole pomogli da u prvom periodu, nakon relaksiranja mera, pomognu funkcionisanje ove privredne grane. Kako bi grad pomogao rad hotelijera, odlučeno je da bude organizovano evropsko košarkaško takmičenje, koje će u Novi Sad dovesti oko par hiljada sportista, ali će događaj biti organizovan bez publike.

- To će dovesti par hiljada sportista u Novi Sad. Sportski događaj će biti organizovan bez publike u julu i time bismo napunili novosadske hotele, jer će nam hotelijerstvo i turizam biti najugroženiji. Dolazi nam osam košarkaških ekipa, predstavnici federacije košarkaške, delegati, sudije, svi su oni testirani, vodi se računa epidemiološki, a opet će sportisti odsesti u našim hotelima - kaže Vučević.

Naglašava da se taj sportski događaj ne može porediti sa Exitom.

Ne može se porediti sa drugim velikim događajima, poput Exita, jer ovo je sportski događaj bez publike, a ne možete vi da dovedete bend da svira bez publike, to baš i nema nekog smisla - kaže Vučević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE