Obrenovac, 11.05.2021

KULTNI STRIP DOBIJA IGRANU VERZIJU


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2019.
Počelo snimanje filma o Dampiru

Foto:Printscreen
Sajt Variety nedavno je podelio vesti o snimanju filma o Dampiru, filmskoj adaptaciji čuvenog stripa.

Snimanje se odvija pod dirigentskom palicom Rikarda Čemeloa a budžet filma je 12 miliona dolara. Film će biti prvo takvo ostvarenje iz Bonelijevog filmskog univerzuma. Planirano je da snimanje traje 11 nedelja na različitim lokacijama širom Rumunije. U pitanju je koprodukcija između Eagle Pictures, Sergio Bonelli Editore i Brandon Box.

“Radnja se odvija početkom 90-ih, za vreme raspada Jugoslavije i građanskog rata. Film prati Harlana koga proganjaju košmari dok luta zemljom i zarađujući tako što se meštanima lažno predstavlja kao Dampir – pola čovek, pola vampir. Kada ga unajme vojnici koje napadnu pravi vampiri, Harlan otkriva istinu – on je zaista Dampir”, navodi se u saopštenju.

Sajt još dodaje da će film biti baziran na prve tri epizode iz Dampir serijala koji iza sebe ima više stotina objavljenih epizoda.

U ulozi Harlana naći će se Vejd Brigs, Stjuart Martin kao Emil Kurjak, Frida Gustavason kao Tesla, Dejvid Morisi kao Gorka, Sebastian Kroft kao Yuri, i Luk Roberts kao Draka.

Dampir je strip koji su stvorili Mauro Boseli i Mauricio Kolombo a neki od najpoznatijih autora koji su radili na stripu su Đovani Masi, Alberto Ostini i Mauro Uzeo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE