Obrenovac, 12.05.2021

NAKON 13 GODINA PONOVO U BEOGRADU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2019.
Koncert Šloma Minca u Kolarčevoj zadužbini

Foto:Hector Peralta
Legendarni virtuoz Šlomo Minc, u pratnji pijaniste Itamara Golana, održaće koncert 19. novembra od 20h u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Koncert je u produkciji Centra beogradskih festivala, a Minc će izvesti kompozicije Debisija, Franka, Bramsa, kao i jednu premijernu autorsku kompoziciju.

- Moj izazov je da povežem um i sluh, da naučim ljude da aktivno tragaju za lepotom - izjavio je Minc.

Njegovi nastupi već pet decenija publiku ostavljaju bez daha, što zbog tehnički besprekorne izvedbe, što zbog neverovatne emocije kojom odišu.

U karijeri dugoj pola veka, Minc je nastupio sa najvećim svetskim dirigentima, orkestrima i solistima na međunarodnoj sceni, a bio je član žirija najznačajnijih svetskih muzičkih takmičenja. Odnedavno, ovaj talentovani umetnik se posvetio i komponovanju: njegova kompozicija "Anthem to an Unknown Nation" premijerno je izvedena juna 2017, dok je Sonatinu za violinu i klavir premijerno izveo iste godine u oktobru.

Uz Minca, beogradskoj publici će se predstaviti i izraelski pijanista Itamar Golan, jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Golan je do sada više puta nastupao u Beogradu, između ostalog i sa violinistom Džulijanom Rahlinom. Talentovan od malih nogu, Golan je sa sedam godina održao prvi koncert, a od najranijeg doba je ispoljavao posebno interesovanje za kamernu muziku. Nastupao je kao solista sa nekim od vodećih orkestara u svetu kao što su Izraelska filharmonija i Berlinska filharmonija pod upravom Zubina Mehte, Kraljevski filharmonijski orkestar, Filharmonijski orkestar milanske Skale i Bečka filharmonija.

Ulaznice za ovaj nastup mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po cenama od 600, 800 i 1.000 dinara kao i online preko sajta tickets.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE