Obrenovac, 11.05.2021

AMERIČKA AKCIJA NA ULICAMA BEOGRADA (VIDEO)


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 16.10.2019.
Kadrovi sa snimanja serije 'Seal team'

Foto:GettyImages/Roy Rochlin
Beograd je letos bio domaćin brojnoj ekipi američke serije "Seal Team", koju snima CBS televizija.

Nastavak ove serije, tačnije prve dve epizode treće sezone, snimane su u srpskoj prestonici, pa su ulice Beograda bile mesto prave američke drame.

Nedugo nakon snimanja scena u Beogradu, objavljeni su kadrovi sa snimanja u kojima se vidi kako je izgledalo snimanje na ulicama glavnog grada. Prave akcione scene, naoružani pripadnici američke mornarice, pucnjava, helikopteri, ali i zanimljive beogradske lokacije vide se u prvim epizodama serije.

U seriji, između ostalih, glumi i poznati američki glumac Dejvid Borijanaz. Serija prati Bravo tim, jedinicu elitnog Seal Team-a američke mornarice, tokom njihovog planiranja i sprovođenja opasnih misija širom sveta.

Zvezda serije, popularni glumac Dejvid Borijanaz, koji je glumio i u serijama "Bafi ubica vampira", "Anđeo" i "Bouns", izjavio je da mu je bilo uzbudljivo na snimanju serije u Beogradu, kao i da mu se grad dopao:

"Snimanje u različitim mestima za glumca predstavlja uzbudljiv momenat. Prošle godine smo snimali u Portoriku, ove godine smo odlučili da snimamo u Srbiji. Stvarali smo akcionu priču, dramu, a izborom drugačijih lokacija pomeramo granice i jednostavno volimo da budemo na ovakvim lokacijama", izjavio je Dejvid.

Serija "Seal team" snimala se na lokacijama u i oko Beograda i angažovala je veliku ekipu domaćih filmskih radnika i glumaca. Nikola Kojo, Bojan Lazarov i Tamara Aleksić imaju ključne uloge kao gostujuće zvezde u prvim epizodama.

Produkcija je sarađivala i sa srpskom policijom i Ministarstvom odbrane, budući da su srpske oružane snage u ovim epizodama prikazane kao saveznici i saradnici jedinice na rasvetljavanju slučaja. Za potrebe snimanja serije helikopterska jedinica MUP-a Srbije iznajmila je Amerikancima oko 20 sati letenja na dva helikoptera.

Inače, serija predstavlja Beograd kao modernu kosmopolitsku prestonicu, sa mnogo kulture i lepote, i sa Srbima u ulogama pozitivnih likova.

Izgleda da Beograd sve više postaje atraktivna destinacija za snimanje i za uživanje svetskim umetnicima. Pa je tako nedavno holivudski glumac Kevin Spejsi posetio našu prestonicu.

Planetarno popularni glumac i holivudska legenda Džoni Dep posetio je Beograd početkom ove godine, tačnije u februaru, kada je na ovoj lokaciji snimao film "Minamata".

Beograd su inače posetili i Naomi Kembel, Džulija Roberts, Pirs Brosnan, Olga Kirilenko, Ledi Gaga, Tejlor Kini, Demi Mur i mnogi drugi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE