Obrenovac, 28.07.2021

BELGRADE SAXPERIENCE OD 2. DO 5. OKTOBRA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.09.2019.
Šesti međunarodni festival saksofona 'Belgrade SAXperience' biće održan od 2. do 5. oktobra na nekoliko lokacija u Beogradu

Foto:Depositphotos
Prve večeri festivala u Atrijumu Narodnog muzeja nastupiće saksofonista Gordan Tudor i Milanski kvartet saksofona. Tudor će izvesti kompoziciju Aleksandra Sedlara, specijalno naručenu i komponovanu za festival, kao i novu kompoziciju Ante Grgina specijalno pisanu za njega.

U sali Muzičke škole Stanković dan kasnije nastupiće muzički ansambl "Sax Nouveau" pod umetničkim vođstvom Jorgosa Ligeridisa. Za 4. oktobar u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda organizatori najavljuju nastup dua "Prometheus", koji čine istaknuti pijanista Marko Stuparević i američki saksofonista Džozef Abad.

Duo "Prometheus" izvešće premijerno delo za saksofon, klavir i gudački kvintet mlade kompozitorke Irine Stefanović. Poslednje večeri festivala, 5. oktobra, u sali Beogradske filharmonije nastupiće jedan od najboljih savremenih saksofonista i profesor na Pariskom konzervatorijumu, Klod Delangl sa pijanistkinjom Odil Katlen-Delangl, a na repertoaru će se naći dela francuskih autora kao i jedna premijera.

Festival "Belgrade SAXperience" prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, a biće organizovane i majstorske radionice, dnevni koncerti na različitim lokacijam u centru grada i "Saxperience Nights Jamm sešion" u hotelu "Radišon Collection". Fokus festivala je na promociji novih kompozicija za saksofon.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE