Obrenovac, 11.05.2021

PRIČA O KLASNIM ODNOSIMA I LJUDSKOJ PRIRODI (VIDEO)


Izvor: City Magazine/Looper,Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2020.
Postoji šansa da ćemo uskoro na HBO-u gledati seriju inspirisanu filmom 'Parazit'

Foto:IMDb
Južnokorejski film Parazit je prošle godine osvojio Zlatnu palmu na Kanskom festivalu, a velike su šanse da će ova originalna priča o klasnim odnosima i ljudskoj prirodi trijumfovati i na dodeli Oskara. Naime, film reditelja Bong Džun-Hoa nominovan je u šest kategorija Američke filmske akademije, uključujući i onu za najbolji film godine. Parazit je takođe bio i bioskopski hit koji je zaradio malo više od 140 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica.

Da sve ide na ruku autorima i producentima ovog filma, pokazuje i nedavno objavljena vest da bi Parazit uskoro mogao postati televizijska serija, i to na prestižnoj HBO kablovskoj televiziji. Bong Džun-Ho, čelnici HBO-a i Adam Mekej (autor filmova Čovek iz senkeOpklada veka i Polu-braća) trenutno pregovaraju o tome.

Očekuje se da će to biti mini-serija, što znači da nećemo gledati razvlačenje priče na više sezona, već će sve biti gotovo u jednoj. Još uvek nije poznato da li će radnja ove mini-serije biti smeštena u Južnoj Koreji (kao u filmu) ili će priča Parazita biti prilagođena američkom podneblju.

Zanimljivo je da ovo nije prvi film Bong Džun-Hoa koji će biti pretvoren u seriju. Već je snimljena televizijska adaptacija njegovog postapokaliptičnog filma Ledolomac (2013), koja će imati svoju premijeru 31. maja ove godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE