Obrenovac, 06.05.2021

PRVA SRPSKA SERIJA ZA INOSTRANO TRŽIŠTE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 29.01.2020.
Serija 'Besa' dobija međunarodnu verziju pod novim imenom 'Krvna zakletva'

Foto:Promo
Popularna domaća serija “Besa“ prva je srpska serija prema čijoj priči se snima adaptacija za inostrano tržište. “Besa“ se tako pridružila krugu popularnih svetskih serija koje su svojim kvalitetom prevazišle lokalne granice u kojima su nastale.

U tekstovima objavljenim u Variety, C21 media i drugim renomiranim svetskim medijima iz oblasti sedme umetnosti, navodi se da će MBC Studios, produkcijska kuća iz Dubaija, i Eagle Films iz Libana emitovati triler kriminalističku seriju pod novim imenom “Krvna zakletva“ (Blood Oath), tokom prvog kvartala 2020. godine.

Adaptacija serije biće dostupna arapskom govornom području koje broji više od 400 miliona ljudi.

- Nakon velikog uspeha na domaćem tržištu, “Besa“ je prva srpska serija koja je prodata i realizovana kao format u inostranstvu. Adrenalin trenutno priprema drugu sezonu, za koju verujemo da će biti još uspešnija - izjavila je Tea Korolija, direktorka "Adrenalina", producentske kuće koja je vlasnik originalnog formata serije "Besa".

Serija prema originalnoj ideji Srđana Šapera, je popularan triler koji je kreirao poznati britanski scenarista Toni Džordan u saradnji sa timom domaćih pisaca osvojila je publiku i kritiku u Srbiji i regionu.

Prva međunarodna verzija serije “Besa“ snimana je u Libanu, Grčkoj i na Kipru.

Radnja “Krvne zakletve“ prilagođena je lokalnoj publici, ali je atraktivna i za druga međunarodna tržišta. Mi u MBC-u nastavljamo da stvaramo upečatljiv, kvalitetan sadržaj koji privlači gledaoce širom sveta - rekla je Safa Aburizik, direktorka programa u studiju MBC.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE