Obrenovac, 13.05.2021

XIX Novogodišnji festival folklora COTK 'TENT'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.12.2019.
Tentovci su organizacijom dva koncertna dana svojim sugrađanima poželeli srećne novogodišnje i božićne praznike

Foto:lokalnenovine.rs
Centar za očuvanje tradicije i kulture "TENT", na izmaku još jedne uspešne godine, priredio je svojoj publici Novogodišnji festival folkora. Tokom dva koncertna dana, 25. i 26. decembra, pred publikom su se našle najlepše koreografije iz zemlje i regiona, a najviše aplauza dobili su nosioci manifestacije, članovi dečijih folkloraških grupa.

"Mogu da kažem da su deca pripremila jedan lep, zanimljiv i bogat program i imali su priliku da pokažu našim sugrađanima sve što su naučili do sada. Imamo decu svih uzrasta, od četvrte godine, to su najmlađi mališani, pa do 18. godine, a to su članovi koji nastupaju u pripremnom prvom ansamblu", rekao je Marko Vitić, rukovodilac dečijih grupa COTK "TENT".

Na sceni Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" prve večeri festivala su se, osim najmlađih folkloraša, predstavili i članovi Narodnog orkestr, kao i rekreativne grupe. Poštovaoci srpske tradicije nagradili su aplauzima svaku numeru i svaku odigranu koreografiju.

Drugog festivalskog dana Tentovci su ugostili i Kulturno-umetničko društvo "Đido" iz Bogatića. Sala SKC-a bila je i u sredu, i u četvrtak, ispunjena do poslednjeg mesta, što samo potvrđuje da Obrenovčani u svako doba godine rado odgovore na poziv svojih omiljenih folkloraša.

Novogodišnjim festivalom COTK "TENT" je stavio tačku na još jednu uspešnu godinu, koju su obeležili brojni koncerti i velike turneje. Za nove izazove su spremni, a pozivaju i sve zainteresovane da se priključe, kako kažu, najlepšoj obrenovačkoj priči, tako što će radnim danom, u periodu od 19 do 21 čas, doći i zaigrati u prostorijama Sokolskog doma.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE