Obrenovac, 11.05.2021

NAGRAĐENI UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2021.
Dodeljene nagrade u─Źesnicima Svetosavskog konkursa

Foto:obrenovac.rs


U prostorijama Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac” dodenjene su nagrade u─Źesnicima Svetosavskog konkursa. U─Źenicima Obrenova─Źkih osnovnih škola nagrade za njihove literarne i likovne radove uru─Źili su Zoran ─ćorlomanovi─ç, ─Źlan Ve─ça Gradske opštine Obrenovac i Vukašin Ljuština, direktor biblioteke ”Vlada Aksentijevi─ç”.

─ćorlomanovi─ç je podsetio da se ove godine zbog epidemije korona virusa nije odr┼żala manifestacija ”Ulica otvorenog srca” povodom koje je su bili organizovani literarni i likovni konkursi.

– Komisija za kulturu i Ve─çe Gradske opštine Obrenovac je odlu─Źilo da napravimo jedan konkurs iako deca nisu išla u školu koji ─çe se organizovati povodom školske slave Svetog Save. Preko 120 literarnih i 100 likovnih radova znak su da su deca to ozbiljno shvatila – rekao je ─ćorlomanovi─ç i dodao da postoji veliki broj talentovane dece.

– Sportsko kulturni centar i biblioteka ”Vlada Aksentijevi─ç” su zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac u─Źestvovali u organizaciji ovog konkursa. Tako─Ĺe, svim u─Źenicima ─Źestitam i ┼żelim da u─Źestvuju u narednim konkursima koji budu organizovani – zaklju─Źio je ─ćorlomanovi─ç.

Ljuština je rekao da su ─Źlanovi ┼żirija imali pune ruke posla da odaberu najbolje od najboljih radova.

– Blizu 150 radova je pristiglo, bilo je tu proze i poezije. Iznenadio sam se što deca pišu pesme, kojih je bilo u velikom broju. Slobodno mogu da ka┼żem da su pesme obele┼żile ovaj konkurs i nekoliko pesama je bilo nagra─Ĺeno – izjavio je Ljuština.

– Nagrade za ovaj konkurs su simboli─Źne, knjiga, godišnja ─Źlanarina za biblioteku i bazen. Smatramo da se na taj na─Źin bar malo odu┼żimo za trud koji deca cele godine ispoljavaju. Dobar deo školske godine deca nisu išla u školu i ovo je prilika da se isku┼żu na na─Źin koji nije digitalni – istakao je Ljuština.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE