Obrenovac, 15.07.2024

PISAC BRANKO STEVANOVI─ć POSETIO U─îENIKE O┼á ÔÇŁPOSAVSKI PARTIZANIÔÇŁ


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2023.
Ovaj knji┼żevni susret organizovan je u saradnji sa Bibliotekom ÔÇŁVlada Aksentijevi─çÔÇŁ

Foto:obrenovac.rs


Pri─Źe i pesme Branka Stevanovi─ça nalaze se u ud┼żbenicima, a ju─Źe su u─Źenici Osnovne škole ”Posavski partizani” bili u prilici da upoznaju ovog pisca i da u razgovoru sa njim provedu jedan školski ─Źas.

– Ovo je posebno mesto na koje ja jako volim da dolazim, zato što sam od svih obrenova─Źkih škola, najviše sa njima sara─Ĺivao – rekao je Stevanovi─ç.

Direktor Biblioteke ”Vlada Aksentijevi─ç” Vukašin Ljuština naglasio je da je ovaj knji┼żevni susret upravo jedan vid izuzetne saradnje biblioteke i škola sa teritorije opštine Obrenovac.

– U poslednjih mesec dana, ovo je tre─çi knji┼żevni susret sa decom Obrenovca. Dva puta ovakav doga─Ĺaj organizovan je u novoj zgradi Biblioteke ”Vlada Aksentijevi─ç”, a ovoga puta odlu─Źili smo da pisac Branko Stevanovi─ç do─Ĺe u školu i sastane se sa decom – rekao je Ljuština.

On je ovom prilikom poru─Źio da ─çe Biblioteka ”Vlada Aksentijevi─ç” i u budu─çem periodu nastojati da pomogne organizaciju ovakvih doga─Ĺaja, kako za u─Źenike ni┼żih razreda, tako i za u─Źenike viših razreda osnovne škole.

– Deca su nam sjajna, a to je pokazala i naša goš─ça Jasminka Petrovi─ç, kada je podstakla decu, koja su se fenomenalno pokazala na pomenutom knji┼żevnom susretu, što govori u prilog ─Źinjenici, da deci samo treba pru┼żiti šansu da u─Źe i da poa┼żu svoja znanja i veštine. Upravo ovakvi doga─Ĺaji na─Źin su da deca poka┼żu ono što su nau─Źila – naveo je Ljuština.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE