Obrenovac, 29.06.2022

Muzicki spektakl Rock El Clasico premijerno izveden na Svetskoj izlo┼żbi u Dubaiju


Izvor: Blic | Obrenovac, 22.02.2022.
U okviru predstavljanja Srbije na Svetskoj izlo┼żbi Expo 2020 Dubai, u najvecoj dvorani Expo-a, spektakularnoj Al Wasl Plazi svoju svetsku premijeru imao je inovativni muzicki projekat ÔÇ×Rock El ClasicoÔÇť u kome su zajedno nastupili Stefan Milenkovic i dr Nele Karajlic

Foto:SAJEN DUTA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE


´╗┐

 

U punoj Al Wasl Plazi, gde je bila publika iz celog sveta, ali i brojni gosti iz Srbije i regiona, igralo se uz dobro poznate hitove dr Neleta Karajli─ça u spoju sa ─Źuvenim klasicima u izvo─Ĺenju Stefana Milenkovi─ça, pa je tako “Gile šampion” ukomponovan sa Labudovim jezerom i izveden u maniru ─îajkovskog, „Devil in the Business Class“ u kombinaciji sa Šostakovi─Źem, Bramsove „Ma─Ĺarske igre“ su maestralno spojene sa „Vukotom“, „Tri ratna havera“ sa Betovenovom „Petom simfonijom“ i mnoge druge.

Stefan Milenkovic╠ü, svetski poznati virtuoz na violini i dr Nele Karajlic╠ü, rok zvezda, udru┼żili su svoje talente i višedecenijsko iskustvo kreiraju─çi „Rock El Clasico“ kao zajedni─Źki projekat, donose─çi nova rešenja – dijalog nespojivog, a rezultat je autenti─Źno muzi─Źko delo nastalo kao plod višegodišnjeg spajanja njihovih izuzetnih umetni─Źkih pe─Źata.

Nakon nastupa u Dubaiju, Stefan Milenkovi─ç, ina─Źe ambasador nacionalne platforme Srbija stvara koja je podr┼żala kreiranje ovog projekta, je posle nastupa podelio svoje impresije.

- Serbia Creates i organizatori Expo 2020 Dubai su nam ukazali veliku ─Źast što su omogu─çili da nastupimo na centralnoj bini Expo i publici iz celog sveta predstavimo umetnost i kreativnost koja se stvara u Srbiji. Sve je bilo potpuno surealno da je bilo prirodno za nas. Izašli smo na scenu i rasturali ono što je nama prirodno. Ta muzika, ta kombinacija, ta energija, ta sinergija i stvarno mogu da ka┼żem da nismo digli Dubai na noge, nego smo digli ceo svet na noge, jer publika je bila u suštini iz celog sveta. Bile su skoro sve zemlje sveta i to je neverovatno da oni slušaju nas, slušaju pesme koje nisu na engleskom, ali da je taj bit, taj puls koji imaju apsolutno univerzalan, internacionalan. Mi smo tom energijom dr┼żali ljude sat i po vremena na najve─çoj sceni u Dubaiju. Prosto neverovatno! Ja sam zaista prezadovoljan i punog srca se vra─çamo u Srbiju i zbog ovog koncerta i zbog nastupa naše veli─Źanstvene Guda─Źke reprezentacije mladih - kazao je Milenkovi─ç.

Dr Nele Karajli─ç je kroz podse─çanje na istorijski zna─Źaj najve─çe svetske manifestacije podelio svoje oduševljenje.

- Expo je uvek donosio neke inovacije, neke novotarije koje su menjale putanju ─Źove─Źanstva. Tesla je na primer za vreme Expa u ─îikagu osvetilo taj grad, Ajfel je podigao onaj veliki toranj koji je sada simbol Pariza, a danas su u Dubaiju Stefan Milenkovi─ç i dr Karajli─ç imali svoj veliki nastup! ┼Żivio Expo! ┼Żivela muzika! - izjavio je Karajli─ç.

Veliki multimedijalni spektakl Stefan i Nele pripremaju i za doma─çu publiku, a koncert “Rock El Clasico” ─çe biti odr┼żan na Svetski dan muzike, 21. juna na stadionu Tašmajdan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE