Obrenovac, 03.07.2022

FILM ÔÇťPOVEZIVANJE TA─îKICAÔÇť U SKC OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.03.2022.
Projekcija u Obrenovcu u okviru projekta UNICEF-a posve─çenog podizanju svesti o mentalnom zdravlju mladih.

Foto:Promo


´╗┐

Obrenova─Źka publika ima─çe mogu─çnost da u okviru projekta UNICEF-a, u SKC Obrenovac 24.marta u 17 ─Źasova, pogleda film “Povezivanje ta─Źkica”, uzimaju─çi u obzir ─Źinjenicu da je broj prikazivanja ovog filma u Srbiji limitiran na 10. 

UNICEF u Srbiji je  pokrenuo kampanju "Iz mog ugla" posve─çenu podizanju svesti o mentalnom zdravlju mladih, projekcijom kanadskog filma "Povezivanje ta─Źkica" o iskustvima mladih širom sveta.  Mentalno zdravlje ─Źesto nije u središtu pa┼żnje javnosti, a postoji i zna─Źajna društvena stigma u vezi sa tra┼żenjem stru─Źne pomo─çi. Cilj kampanje  je da se podigne svest javnosti o va┼żnosti mentalnog zdravlja i podstaknu adolescenti da se obrate za pomo─ç, ukoliko im je ona potrebna.

U filmu „Povezivanje ta─Źkica“  mladi širom sveta govore o svojim problemima u oblasti mentalnog zdravlja, ukazaju─çi na va┼żnost smanjenja stigmatizacije u ovoj oblasti, a koja mlade ljude spre─Źava da otvoreno govore o svojim problemima i potra┼że pomo─ç kada im je nephodna. Suo─Źavanje s problemima i kreativan pristup u izra┼żavanju svojih emocija, poput bavljenja muzikom ili plesom, su samo neki od pozitivnih na─Źina savladavanja svakodnevnih prepreka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE