Obrenovac, 15.07.2024

SVE SAM TO JA


Izvor: JMM | Obrenovac, 10.10.2016
Na tuđe mišljenje ne utiče čovek o kome se misli, već kapacitet i profil uma koji ga analizira.
O meni će ti govoriti, ako budeš hteo da ih slušaš.
Jedni će ti reći da sam tvrdoglava u svojeglava . Ne sporim. Bivala sam takva, jer neki se zidovi samo glavom mogu srušiti.
Reći će da plačem bez razloga i da teram mak na konac. Izvući će odnekud da sam sitničava i uplašena. Dešavalo se ponekad, neće te slagati.
Čućeš da sam kukavica, da maestralno pravim od sebe budalu, da bežim kad treba čekati, da čekam kad treba juriti. I takva sam bivala uvek kada su se emocije hladile a razumu bilo žao zbog toga.
Reći će da mnogo tupim, da preterujem sa analizom. Otkriće ti da sam sebična i sujetna, prošaputaće da sam teška i dosadna, da mi ni do čega nije stalo jer se ne borim da zadržim nikoga ko želi da ode, da sam glupa jer lako praštam. I sve je to tačno, dragi moj, neće lagati.
Drugi će ti reći da sam odana i da pamtim po dobru. Da za pružen prst dajem obe ruke.
Čućeš i da uvek u svemu idem do kraja, da previše ćutim i previše pišem. Da se preopširno samoobjašnjavam, pa deluje da se uvek, svima i za sve živo pravdam.
Kazaće da sam jebeni emotivac sa zubima barakude. Da sam manje opasna kad te ne volim nego kad sam ravnodušna. Govoriće ti da sam inspirativna i duhovita, da volim ljude jer lako praštam. Da sam jaka i uporna. Da ne verujem u granice, u „ne mogu“ ili „ne može“. I sve je to tačno, dragi moj, ni oni te neće lagati.
Govoriće ti oprečno, zbuniće te; nećeš znati o koliko osoba ti zapravo govore. Svako će ti opisati ono što se vidi iz njegovog ugla.
Na tuđe mišljenje ne utiče čovek o kome se misli, već kapacitet i profil uma koji ga analizira.
O meni će svako imati šta da kaže, ako budeš hteo da ih slušaš. Niko te neće pitati koja to beše, niko ti neće reći: ne sećam je se. Niko neće slegnuti ramenima i kazati da nema šta da se kaže.
Niko te neće slagati kad ti govori o meni.
Niti će iko biti u pravu.
Ja se samo radujem kad sam srećna, plačem kad sam tužna, besnim kad sam nervozna, drhtim kad me obuzmu bes ili strast, lajem kad se branim, romantičarim kad volim.
Ne biram pred kim, ne kalkulišem o utisku.
Ne glumim, ne umem.
Ono što niko neće umeti da ti kaže je istina.
Da sam ista kao i svi drugi, samo na sopstven način.
Kao i ti.
Kao svako od nas

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE