Obrenovac, 07.06.2023

LJUBAV BRATA I SESTRE


Izvor: SSA,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.

Foto:Printscreen


´╗┐

Od ro─Ĺenja sam morala da shvatim situaciju u kojoj se moj brat nalazi…

Imam brata sa posebnim potrebama i nikada se nisam postidila zbog njega, njegovog izgleda i sve što je vezano za njegovu bolest. Moj brat ima 20 godina i nije tako ro─Ĺen nego se nepa┼żnjom doktora razboleo. Naravno, to se teško prihvatilo ali je imao najve─çu podršku od strane roditelja.

Nije mogao hodati, pri─Źati, ništa nije razumeo…

Roditelji su se borili svakog trenutka da prohoda, da ne ostaje u kolicima ─Źitav ┼żivot. I hvala Bogu prohodao je. Nikada nisam videla sre─çnije roditelje nego onog trenutka kada je moj heroj prohodao.

Njihova nada za ozdravljenjem se pove─çala, nijednog trenutka nisu ┼żeleli odustati. Ti prvi koraci su bili najte┼żi za sve. Ta njegova ┼żelja da hoda od ─Źoska do ─Źoska, puno je zna─Źila svima. Prvi koraci, prvo padanje pa ponovno ustajanje na noge bilo je nešta što nam je svima zna─Źilo. Ali i dalje zbog nesigurnosti uviek je neko bio uz njega.

Nisam imala priliku da provodim vreme napolju sa prijateljima kao ostala deca, uz dogovor sa majkom i obavezama kod ku─çe, morala sam dosta vremena da provodim sa bratom jer su roditelji mnogo radili. Ali nikada se nisam ljutila na njih, nikada nisam odbijala taj zadatak. Nekako mi je bill zabavno sa bratom, sve te igra─Źkice koje bi on rastavio, a ja ponovo sastavila, pa onda deljenje slatkiša koje bi nam majka ili otac kupovali. Sve mi je to bilo najepše jer sam provodila vreme sa bratom.

Niko nije mogao da razume zašto sam u┼żivala u tim trenutcima, ali verovatno je to bila ljubav izme─Ĺu brata i sestre zbog koje smo postali tako povezani. Kada god smo bili razdvojeni par dana uvek bi zaplakala u tim trenutcima u kojim mi treba on, u onim odredjenim satima kada bi se igrali zajedno. Uvek bi ose─çala neku prazninu.

Danas kada me pitaju da li se stidim svog brata. Ponosno odgovaram NE. Na njega sam ponosna, on je moja jedina nada u ┼żivotu.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE