Obrenovac, 21.02.2024

Strance u Beograd dovodi ljubav


Izvor: novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
Reporteri 'Novosti' sa gostima iz inostranstva, koji su već stigli u srpsku prestonicu gde će dočekati praznike

Foto:Milena Anđela
NEIZBEŽAN deo pretpraznične atmosfere i vreve na beogradskim ulicama postali su i gosti iz celog sveta, čiji broj će, kako se očekuje, na ulasku u 2018. nadmašiti dosadašnji rekord.

U Njujorku sam proslavio jedan Božić, a u Beogradu ću provesti drugi, pravoslavni. U međuvremenu, obeležićemo i moj rođendan i Novu godinu, pa će tako ovih desetak dana definitivno proći u sjajnom raspoloženju i dobrom društvu. Doleteo sam iz Njujorka pre samo šest sati, tako da još nisam imao priliku za detaljniji obilazak, ali prvi utisak su na mene ostavili novogodišnji ukrasi svuda po gradu.

Ovako je reporterima "Novosti", u jednom dahu, svoj doživljaj Beograda preneo Džonlin, profesionalni golfer iz SAD, jedan od mnogobrojnih stranaca koji su odlučili da praznične dane provedu baš u prestonici Srbije. Uz njega je i Sara, studentkinja iz Beograda, koja će biti i Džonlinov vodič tokom njegovog boravka. Ruku pod ruku, zajedno uživaju u gotovo prolećnom decembarskom danu.

- Još nismo sigurni gde ćemo provesti Novu godinu, ali verovatno će to biti neka kućna žurka - priča Sara. - Njegov rođendan ćemo verovatno provesti napolju, u nekom klubu ili kafiću.

Kroz šalu, Džonlin svojoj srpskoj prijateljici "zamera" to što mu je rekla da je previše hladno za golf, i savetovala mu da ne nosi štapove.

- U Njujorku je trenutno dosta hladnije, ovde je veoma prijatno. Ipak, stigli smo već i da se dodatno "ugrejemo" pivom u jednom pabu - smeje se Džonlin.

Da je ljubav osnovni motiv za strance da posete našu zemlju potvrđuje Patrik iz Majnhajma. Ovaj Bavarac radi u obdaništu, a bavi se i muzikom, a u Nemačkoj živi sa Srpkinjom Tatjanom. Prvi put je u poseti Beogradu i provešće praznike u tazbini.

- Grad je dosta velik, i na prvi pogled izgleda pomalo haotično, zato što se svuda mogu videti primeri različite arhitekture - objašnjava Patrik. - Saobraćaj je "interesantan", i deluje mi kao da svako vozi kako hoće. Ipak, specifičan je i radujem se obilasku, pošto ima mnogo lepih i živopisnih mesta. Upravo smo se zaputili ka kalemegdanskoj tvrđavi.

Kvanbo i Sinjue žive i rade u Parizu, a u Beograd su doputovali pre dva dana. Kako ističu, hteli su da zajedno dožive prazničnu atmosferu glavnog grada Srbije, ali će u njemu ostati samo do sutra. Najluđu noć u godini provešće u Mađarskoj.

- Prijatelji su nam pričali o svojim iskustvima u Beogradu i prosto smo morali i sami da ga vidimo - priča Kvanbo. - Budući da smo "zatrpani" poslovnim obavezama, odmor ćemo iskoristiti da obiđemo još nekoliko gradova u okruženju, a Budimpešta je naša prva naredna stanica.

Cene su povoljne, a ovdašnji ljudi izuzetno su srdačni - nadovezuje se Sinjue. - Nekoliko puta se desilo da za pravac pitamo nekoga ko ne govori engleski, da bi on sam odmah pronašao drugu osobu koja može da nam pomogne.

NOVA GODINA NA KOPAONIKU

JOŠ troje posetilaca iz Nemačke provešće novogodišnje praznike u Srbiji. Amerikanac Entoni i njegove prijateljice Natalija i Valentina došli su iz Berlina, a zimski odmor rezervisali su za proputovanje bivšom Jugoslavijom. Već sutra putuju na Kopaonik, gde će, "na skijama", dočekati 2018. godinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE