Obrenovac, 19.05.2024

IZ MUŠKOG UGLA


Izvor: Srbija Danas/Marko Banić | Obrenovac, 07.10.2016.
5 razloga zašto neću da te oženim ni da mi platiš

Foto: Profimedia
Venčanja neće biti.

Imam 35 godina i nikada se nisam ženio. Ne ženim se. Jedino što se u budućnosti može promeniti jeste da još više neću želeti da se ženim. Evo 5 razloga zašto je to tako.

Ne vidim poentu

U čemu je fora sa brakom, uopšte? Samo najveći gubitnik među gubitnicima može da poveruje kako na taj način dobija redovne sesije seksa. Pre svega, to nije istina, a zatim - deluje pomalo jadno razmišljati na takav način. Imam dovoljno seksa i bez toga, hvala na pitanju.

Ozvaničiti svoju vezu pred Bogom, porodicom, prijateljima, državom... ne, nije me ni malo briga. Priče za malu decu. Sve što dugujem, dugujem sebi.

Svi to rade? I za to me boli uvo.

Mrtva spavaća soba

Opšte je poznata činjenica da sa početkom braka prestaje redovan seks. U to su me uverila brojna, otužna iskustva mojih prijatelja i poznanika. Oženili su se i s nevericom gledali kako se noge njihovih prelepih supruga zatvaraju, a seks presušuje i postaje izuzetak.

Ne znam šta je to u vezi sa brakom što ubija seksualnu želju, ali znam da to nije ono što želim.

Zakon nije na mojoj strani

Ne bilo mi zapoveđeno da pomislim kako se jednog dana moj brak, ta svetinja nad svetinjama, može okončati - ali pomislio sam upravo to, i superiornom logikom istovremeno pokušao da predvidim šta se dešava dalje.

Evo šta: pola svega ide njoj. Deca idu njoj. Dobar deo moje zarade ide njoj, ako imamo decu nejaku. U praksi, to znači da ona ima jaku motivaciju da radi šta god hoće jednom kada prođe izvestan period vremena bračnog života. Ja nemam taj luksuz. Imam sve da izgubim i ništa da dobijem. Zbog toga, i mnogo drugih stvari kažem "ne, hvala". Razmišljam glavom, a ne srcem.

Monogamija je s*anje

Moje srce je veliko a ukusi neograničeni. U meni ima mnogo ljubavi. Previše da bih se ograničio samo na jednu osobu do kraja života. Zvuči romantično, u praksi je truba. Brak je za mlade ljude koji ne razmišljaju previše, jednom kada počnu oni shvate svoje greške ali onda je kasno.

Ja sam izbegao taj metak, i sada uživam u slobodi koja je nepojmljiva drugarima sa burmom na ruci. Teretana? Kad god. Devojka od 18 godina? Vazda. Pijem svako veče? Jašta. Imaš nešto protiv? Naravno da je tako, ali to nije moj problem.

Brak je jedna zastarela institucija koja služi kao vid kontrole

Nema lepog načina da se to kaže. Ljude je do 20. veka bilo mnogo lakše držati u mraku kao pečurke i hraniti go*nima. Sada imamo internet, približavamo se tom kolektivnom umu i tajni je sve manje. Žene, kao i muškarci, varaju. Goje se, lažu i postaju nepodnošljive. Zakopati se pored nekoga za ceo život sve manje deluje kao racionalna odluka. Jednom kada napraviš to dete, "mogu" postaje "moram" i to jednostavno nije kompromis koji sam spreman da napravim.

Više od pola brakova se završi razvodom. Ne bih stavio pola svog imetka, pola svog života ili pola sreće koju ću ikada osećati na tako loše šanse. Ne u kladionici, a kamoli u životu. Zbog toga, i još mnogo koječega, neću te oženiti ni da mi platiš. Da, napraviću decu, ispuniću svoj muški imperativ, ali venčanja neće biti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE