Obrenovac, 14.06.2024

PREOBRAŽENJE


Izvor: Choopawa Mala | Obrenovac, 18.11.2016
Dok je meni mene biće i drugima dobro sa mnom.
Preobraženje uistinu donese promenu, Preobrazi se, u neko doba, i čovek. I to odjednom. Samo primeti da više nije kao pre. Kad samo pomislim kolike sam godine provela u besmislu, radeći ono što me nije činilo srećnom, trpela razne ljude i pokrivala se po ušima kad bi mi stvorili grižu savesti jer “mnogi nemaju ni takav posao”. I onda se nešto desi u čoveku i on prelomi. I zna da više neće i ne može tako.

To nije znanje koje dolazi spolja. To je unutrašnji navigator. Kad se on pokrene onda vas više ne snalaze okolnosti. Tada vas vodi osećaj. Pa i kad objektivno nešto nemate, znate da imate; kad u očima drugih gubite, osećate da ste na dobitku. Tad odbijate da se povinujete bilo čemu što nije u skladu sa vašim osećajem ispravnosti, makar i nemali plan ili alternativu. I nema straha i beznađa jer se rešenje javi samo, i to samo čas pošto ste se sreli sa sobom. Strah dolazi od drugih. Od nas samih dolazi nam samo čist signal.

Potrebno je naštelovati se na tu frekvenciju i pustiti život iz kaveza zvanog moranje. Nema te računice koja nas može usrećiti. Sreća je kad u miru zaključiš da ti je dobro. I kad nemaš gorak ukus u ustima što si više dao nego dobio. A ja se svemu dajem sasvim. Zato jedini dobitak na koji računam i bez koga ništa ne bi vredelo sam ja sama. Dok je meni mene biće i drugima dobro sa mnom. Preobrazi se čovek. Nauči. Razume. I traje u miru sa sobom i celim svetom...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE