Obrenovac, 25.02.2024

SLAV(N)I


Izvor: Miroslav Čučković | Obrenovac, 09.05.2018.
Rad je nešto što je uvek krasilo Obrenovac i Obrenovčane. Da smo drugačiji ne bi ostali i opstali ovde na ovom prostoru i posle ko zna koliko poplava, ratova i nedaća. Ne dajmo da nam svest promene politikanti i zabušanti, budimo onakvi kakvi su nam roditelji bili

Foto:Promo
Prođe Đurđevdan, retka prilika da se okupimo kod kuće svi zajedno sretnemo rodbinu i dugogodišnje prijatelje...Prvo veče po tradiciji predstavlja okupljanje društva mojih roditelja prekaljenih inženjera, varilaca bravara, ekonomista Prve Iskre i TENT-a, fabrika u kojima su moji roditelji proživeli kao inženjeri svoj profesionalni vek. Naravno i Zelengora Umka ima svoj pečat u današnjim penzionerima Rojkovca, našim dragim gostima te slavske večeri.

Sećanja su setno naravno odlazila u daleku prošlost 70-ih i 80-ih godina prošlog veka uz svakako pominjanje onih koji danas nisu sa nama. Anegdote, šale, pesma... bile su u prvom planu ali i gordost zbog postignuća iz tog doba, ponos i zadovoljstvo koje ih drži u poznim godinama. Izgradnja TENT a, zatim TENT b, izgradnja armature i procesne opreme Prve Iskre bili su zahvati u kojima su učestvovali sa nepunih 30godina. Prvi kilovati sa TENT b doneli su energiju Srbiji. Kod Iskrinih vedeta, sećanje na pravljenje fabrika širom Srbije od Soko štarka, Galenike kao najvećeg projekta, fabrike lakova Duga, Bambija, Jaffe keksa, BIP, Čelarevo i Imleka.. Sve su to i danas brendovi koji žive u naši domaćinstvima, a delo su iskrinih radnika.

I jedni i drugi radili su po smenama, čekali nove godine u fabrici za strugom i za mašinom da bi ispunili normu, bili ponosni i svesni da samo pošten i predan rad vodi do napretka. Poštovali su pravila rada, bili disciplinovani i poštovali svoje pretpostavljene. Sabornost je krasila svaku radnu organizaciju.

Nisam stigao da vidim lično, ali sam čuo da se u prethodna dva dana podsmevaju elanu i sabornosti koju pokazuju neki novi klinci u Meiti, klinci koji danas poput junaka iz prethodne priče nose razvoj Obrenovca. Nose zajedno sa današnjim Tent-ovcima i Protent-ovcima, nose sa našim poljoprivrednicima i privatnim preduzetnicima.

Da, postrojeni smo svi zajedno i motivisani da učinimo od našeg Obrenovca najlepše mesto za život. Motivisani da napravimo projekat odsumporavanja i da TENT živ još minimum pola veka, motivisani da naši poljoprivredni proizvodi budu najtraženiji širom Beograda, motivisani da napravimo 3 miliona punjača za Mercedes S klase, BMW, Ford i ostale svetske brendove.

Rad je nešto što je uvek krasilo Obrenovac i Obrenovčane. Da smo drugačiji ne bi ostali i opstali ovde na ovom prostoru i posle ko zna koliko poplava, ratova i nedaća. Ne dajmo da nam svest promene politikanti i zabušanti, budimo onakvi kakvi su nam roditelji bili. Ponosan sam na rezultate nove generacije, ponosan na fabrike, autoput, most što niče, nove škole, nov dom zdravlja....zajednički uspeh svih nas! U veri da ćemo imati priliku da sa svojim unucima, koji će nadam se biti još bolji od nas dočekujemo nove slave.

Srdačno, vaš Čučko

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE