Obrenovac, 21.02.2024

Reč urednika


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.09.2016.
Obrenovačka Fijakerijada

Foto:Lokalne novine
Deco, lepa je to manifestacija.

Galopiranje konja, radost, veselje, što bi zloslutnice rekle-hleba i igara... Vašarište samo po sebi idealno mesto za velika dešavanja i okupljanja, uvek centar velikih proslava našeg grada, najvećeg hleba i najvećih igara. Još malo će vašar, pa ćemo ponovo u šetnju ponosni na Vašarište.

Danas je bilo fino, baš onako, što bi mladi rekli, simpa. Nije bilo politike, i manimo je već jednom, šta se odmah za to hvatate. Nešta lepo, čisto, nevino i, tako reći, novo ne treba prljati. Bilo bi lepo samo da istraju, da nastave ovo opet zbog tih mladih od malo pre, zbog njihove ljubavi prema jednom lepom, veselom biću, slomljenog, ali vedrog duha.

Pa kada ih vidite onako kako se takmiče, pa kako su ozbiljni, pa prikladno odeveni, reklo bi se kao da je Obrenovac zajedno sa tom decom patentirao Fijakerijadu kao takvu. Zaista veličanstveno. Skup sport, ali lep, dobar i za sada i za kasnije, i za razvoj ,sada,  i za pouku u životu, ono kasnije... I naravno, sve pod plaštom SRBIJA BRALE!

Malo promocije grada nije na odmet, nadam se da su organizatori dostojanstveno to ispratili. Mi ne znamo, bilo je I nas I “gospode”, pa smo bili oni koji gledamo, ali nadamo se da je tako, baš se onako nadamo. Isto se nadamo da će ova deca da istraju, da ih neće pojesti zlo vreme u kom žive I da će uvek biti onih koji će rado I ponosno prošetati do Vašarišta, ili doći do našeg grada, da im daju podršku.

Jedan osmeh uvek izmami drugi, jedna lepa reč drugu I tako su se ogromne vibracije pozitivne energije danas širile sa Obrenovačkog Vašarišta, čak do gore ili dole dokle doseže reč ili misao.

Hvala vam za divan dan, svima vama koji ste galopirali, svima vama koji ste se nasmejali, svima vama koji ste poneli I poslednju mrvicu sreće za sobom. Hvala Vuku I Milošu što su se igrali sa bojama ovog divnog dana.  Hvala ti Obrenovce što si takav I što posle svega lepog I manje lepog ponovo “jašeš”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE