Obrenovac, 09.12.2021

I ČANAK NEŠTO TRAŽI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.06.2019.
Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku da smeni ministra za inovacije Nenada Popovića zbog izjava koje predstavljaju govor mržnje prema Crnoj Gori

Foto:Screenshot/TV Prva/IlustracijaScreenshot/TV Prva/Ilustracija
LSV traži smenu ministra i zbog "pretnji i uvredljivih kvalifikacija na račun crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića".

"Ratnohuškačke izjave Nenada Popovića veoma su loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu. Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo 'bure baruta', a Srbiju guraju u sukob sa prvim susedima", ističe se u saopštenju za javnost koje je potpisao predsednik LSV Nenad Čanak.

Ta opoziciona stranka takođe je optužila Popovića da je neskriveni lobista ruskih interesa u Srbiji i upozorila premijerku da "nije mudro u sam vrh države stavljati one koji su spremni da intrerese našeg društva podrede tuđim interesima zbog svoje materijalne koristi".

LSV podseća premijerku da dok ona izjavljuje u Velikoj Britaniji da EU nema alternative u politici Srbije, u Vladi je ministar Nenad Popović koji se protivi ulasku Srbije u EU i svojim ekstremističkim izjavama "podriva svaku evropsku politiku Vlade čiji je član", zaključuje se u saopštenju.

Popović je pre dva dana povodom najavljenog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, rekao da je režim crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića neprijatelj Srbije i "zločinački".

"On je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci i šiptarski nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima. To je zajednička šiptarsko-đukanovićevska akcija, koja je zločinačka prema srpskom narodu i državi", rekao je tada Popović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE