Obrenovac, 13.08.2022

Vi ste pouzdani i efikasni partneri: Dačić dobio pismo zahvalnosti Kraljevine Belgije


Izvor: Novosti | Obrenovac, 14.04.2020.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je pismo zahvalnosti Kraljevine Belgije, a koje je uputio ambasador Kraljevine Belgije u Republici Srbiji Koen Adam

Foto:Novosti
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je pismo zahvalnosti Kraljevine Belgije, a koje je uputio ambasador Kraljevine Belgije u Republici Srbiji Koen Adam.Pismo prenosimo u celosti:


Ekselencijo,

Poštovani ministre,


Skoro mesec dana nakon proglašenja vanrednog stanja, zadovoljstvo mi je što mogu da konstatujem da smo uspeli da izvršimo repatrijaciju većine zaglavljenih belgijskih državljana koji su izrazili želju da se vrate u svoju zemlju.


Ovo ne bi bilo moguće bez podrške srpske Vlade, a naročito bez podrške Vašeg Ministarstva spoljnih poslova. U ime belgijskih državljana koji su vraćeni u svoju zemlju u ovoj operaciji repatrijacije, želim da izrazim iskrenu zahvalnost na Vašem konstruktivnom stavu i podršci koju ste pružili u realizaciji spomenute operacije.


U tom kontekstu, posebno želim da pohvalim Protokol Ministarstva i radnu grupu KOVID-19 koji su bili efikasni i pouzdani partneri i izdali neophodne dozvole našim državljanima starijim od 65 godina kako bi mogli da dođu do aerodroma ili graničnog prelaza.


Pored toga, petoro naših državljana je prebačeno specijalnim vladinim avionima do Pariza, Francuska, 24.3. i 2.4. i 7.4. što predstavlja gest koji izuzetno cenimo. Isto tako je i saradnja između dva ministarstva bila savršena prilikom organizovanja leta iz Brisela kojim su vraćeni srpski državljani, a koji je organizovan 31.3.


oš jednom želim da izrazim čvrstu podršku Belgije svim inicijativama koje mogu svima da nam pomognu da prevaziđemo ovu krizu. Mi ćemo nastaviti da pružamo solidarnost srpskom narodu kroz značajne pakete podrške na nivou EU, kako je i objavila Komisija juče, a na osnovu čega je predviđena značajna pomoć za region Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.


Na kraju, želim Vašoj ekselenciji, kao i zaposlenima u Ministarstvu u Beogradu i u inostranstvu puno energije, otpornosti i pre svega dobro zdravlje u ovim zahtevnim vremenima.


S poštovanjem,


Koen Adam

Ambasador


Beograd,

14. april 2020. godine

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE