Obrenovac, 02.07.2022

VUČIĆ U KRAGUJEVCU


Izvor: Novosti | Obrenovac, 28.02.2022.
Živim za dan kada će Srbija imati još više ovakvih kompanija - rekao je Aleksandar Vučić

Foto:Instagram
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije Wacker Neuson u Kragujevcu.

Vučić se na početku obraćanja zahvalio svim prisutnima.

- Kragujevac, srce Šumadije, ovek je bio grad industrije. Nije postojalo bolje mesto koje bi bilo domaćin Wacker Neuson - u. Živim za dan kada će Srbija imati mnogo više ovakvih porodičnih kompanija. Naša Srbija danas je u društvu onih za koje smo mislili da su mnogo ispred nas- kazao je predsednik.

- Nije ni čudo što takvu kompaniju biraju brojni partneri. Naši nemački prijatelji donose iskustvo, znanje i kapital. Očekujemo da će biti više od 1.000 zaposleni. Grade novu halu, Srbija je dala subvencije za zapošljavanje Šumadinaca i Kragujevčana - dodao je Vučić.

Kako objašnjava, za Srbiju je od velike važnosti ovoliki broj kompanija.

- Za Kragujevac je važno što se širi i naučna i industrijska baza. Važno je reći da pepeo odlazi u istoriju, i da se ulaže 18 miliona evra. 15 miliona evra je zamena kotlova, a ova tri miliona jeste namenjeno za odlaganje pepelišta, što znači da je to zarad boljeg standarda - dodao je Vučić, dodajući da će Kragujevac dobiti i obilaznicu.Vučić je pozvao nemačke investitore da i dalje ulažu u Srbiju.

- Čekamo da uskoro donesete odluku za još jedno proširenje posla, od nas ćete uvek imati podršku - kazao je Vučić, koji je potom sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom dašićem položio kapsulu za početak izgradnje nove fabrike.

Inače, pogoni nove fabrike kompanije Wacker Neuson nalaze su u Ulic Save Kovačevića bb, preko puta Državnog data centra u Kragujevcu, u kojem je krajem prošle godine, 6. decembra, Vučić lično prisustvovao puštanju u rad prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju u Srbiji.

O kompaniji

Kompanija Wacker Neuson Kragujevac d.o.o. je deo internacionalne grupe Wacker Neuson SE, sa centralom u Minhenu, Nemačka, koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme koja je potrebna u građevinskoj industriji. Grupa Wacker Neuson okuplja sledeće brendove: Wacker Neuson, Krammer i Weidemann.

Sa 50 filijala i preko 150 prodajnih i servisnih stanica, grupacija zapošljava više od 5500 zaposlenih. Proizvodni i razvojni centri se nalaze u Nemačkoj, Austriji, SAD, Srbiji i Kini. Wacker Neuson Kragujevac d.o.o. postoji od 2007. godine i trenutno broji preko 650 zaposlenih. Proizvodnja je bazirana na izradi ključnih komponenti za građevinske mašine, odnosno zavarenih konstrukcija. Za danas je najavljen početak izgradnje nove fabrike u Kragujevcu. Novo poslovno okruženje koje očekuje kompaniju u narednom periodu doneće novu moderniju proizvodnju u Kragujevac, nova radna mesta i nove projekte.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE