Obrenovac, 09.12.2021

U Obrenovcu oformljen novi politički pokret


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.11.2018.
Pripadnici opozicione garniture predstavili su svoj plan delovanja na teritoriji Gradske opštine Obrenovac

Foto:Printscreen
Novi poltički pokret koji nosi naziv Savez za Srbiju – Obrenovac i zvanično je oformljen u našem gradu. Osnivači su Opštinski odbor Narodne stranke Obrenovac, OO Demokratske stranke Obrenovac, Socijalistički pokret Srbije i OO Srpskog pokreta Dveri.

Iz pokreta Savez za Srbiju – Obrenovac navode da će delovati u skladu sa proklamovanih 30 tačaka, koje su ustanovljene na nivou Republike Srbije.

 „Krajnje je vreme da se Obrenovac probudi iz sna koji ga drži u poniženjima, partijskim ucenama, gubitku nade, kod pre svega mladih ljudi. Borićemo se za smenu vlasti, koja opsenama i pridavanjem sebi zasluga koje nema koristi budžetska sredstva na način koji je skriven od javnosti i potpuno netransparentan, a za to vreme dolazi do urušavanja osnovnih životnih uslova, kao što su primarna i sekundarna zdravstvena zaštita, osnovna infrastruktura vododvoda i kanalizacije, kao i asfaltnih puteva i trotoara, koji ne pokrivaju veliki deo opštine, što je nedopustivo u 21. veku. Borićemo se i za smenu vlasti koja bi radije da iz termoelektrane radije greje Novi Beograd, a da preskoči svoje mesne zajednice i svoje stanovništvo, za izbore, za Savet mesnih zajednica, za povratak civilizaciji i kulturi u svakodnevnim odnosima i u svakodnevni život, kao i za povratak poštovanju zakona i institucija, a ne pojedinačnih volja. Borićemo se i za potpuni diskontinuitet u politici i ekonomiji, uvodeći nove principe, po kojima će se oni koji plaćaju državu, a to je narodi, pitati na koji način i kako će se trošiti njihov novac, kao i za omogućavanje povlastica domaćim preduzetnicima, kako bi dalje razvijali svoj biznis, ali kako bi i oni koji žele započeli sopstveni“, rekao je Dušan Ostojić, ispred Srpskog pokreta Dveri.

Osnivanju pokreta prisustvovali su i predstavnici drugih političkih organziacija koji su imali spriliku da čuju planove pokreta u narednom periodu.

„Savez su formirale opozicione stranke i pokreti na teritoriji opštine Obrenovac, kao i druge opozicione grupacije i viđeni građani koji su ovom prilikom bili sa nama. Verujem da je ovaj Savez jedini koji može stati na put vladajućem režimu“, kazao je Stefan Petrović, OO Demokratske stranke Obrenovac.

Deo novooformljene političke grupe je i Socijalistički pokret Srbije.

„Mi smo se priključili kao opoziciona stranka, jer smo prepoznali da je ovo prelomni trenutak. Sve više mladih napušta našu zemlju, bez nade da će moći da se vrate. Šta je zemlja bez mladosti? Zemlja bez budućnosti. Borićemo se svim silama da vratimo dostojanstvo građanima našeg grada i cele Srbije“, naveo je Željko Stepanović, predsednik Socijalističkog pokreta Srbije.

„Osnivanje Saveza za Srbiju u Obrenovcu je samo nastavak poolitičkog organizovanja opozicije na nivou republike. Osnovni zadatak opozicije je da u ovom periodu prekine politiku koju trenuta vlast vodi, a to je politika totalnog osiromašenja stanovništva“, dodao je Igor Vasiljević, predsednik OO Narodne stranke.

Pokret Dveri tvrdi da je „rođen je David koji će pobediti Golijata“.

Iz Saveza poručuju da su otvoreni za pristupanje drugih političkih organizacija, udruženja i grupa iz Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE