Obrenovac, 21.02.2024

ŽIVELO NAŠE ČELIČNO PRIJATELJSTVO


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 16.03.2023.
Vučić na sastanku u okviru Dijaloga KP Kine sa političkim partijama sveta!

Foto:Printscreen/Instagram


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na onlajn sastanku u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta.

- Predsednik Si često pominje jednu kinesku poslovicu: ”Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile.” Mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga ćemo crpeti snagu za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja – napisao je Vučić.

https://www.instagram.com/p/Cpz7Vmwo8dx/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0b73a9e0-08db-438a-9680-97c200c7e932

Predsednik je istakao da, baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava.

– NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak. Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244. Verujem da ljubav koju naši narodi gaje prema slobodi i miru dodatno jača naše tradicionalno prijateljstvo – napisao je on na Instagramu i dodao:

– Kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo našu ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti za naše građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između naša dva naroda. Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija!

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE