Obrenovac, 25.02.2024

HOĆEŠ-NEĆEŠ


Izvor: nova.rs/Aleksandar Nastevski/Lokalne novine | Obrenovac, 20.03.2023.
Aleksić: Neophodno je održati referendum

Foto:Tesic/ATAImages


Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da je neophodno održati "referendum za opstanak Srbije" i pozvao građane da svojim potpisima podrže inicijativu te stranke za raspisivanje referenduma o evropskom planu za Kosovo.

„To će istovremeno biti i referendum o politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kada Ustavni sud ćuti i pravi se mrtav na direktno i očigledno kršenje Ustava koje čini Vučić, onda narod mora da se pita. Ne može Vučić da krši Ustav, a da ne pita narod da li to prihvata ili ne“, rekao je Aleksić u Aleksandrovcu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

„Narod mora da odlučuje o svemu, a naročito o tome šta će biti sa Kosovom. Vučić sada traži način da prikrije izdaju, pa kaže da nije potpisao, ali to ništa ne znači, jer je sve prihvatio i time pogazio Ustav i zakone i počinio krivično delo“, dodao je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije je istakao da vlast „neće moći da ukrade rezultate referenduma“, jer opozicija sada ima poslanike u parlamentu i imaće pravo na kontrolore, odnosno „čuvare kutija“ na svakom biračkom mestu, što nije bio slučaj na referendumu o ustavnim promenama.

Aleksić je naveo da se širom Evrope, koja je sinonim za demokratiju, raspisuju referendumi o gradnji tržnih centara i stambenih zgrada, pa je normalno i da se narod u Srbiji pita da li je za to da se „država odrekne od 15 odsto državne teritorije i našeg naroda koji tamo živi“.

„Svako ko podržava sporazum podržava Vučića. Niti sam ekstremni desničar niti rusofil, nego smatram da bi Srbija trebalo da bude uređena država u EU, ali ne može da se kaže da je samo pitanje Kosova preduslov za napredovanje ka EU. Šta je sa izveštajima EU o Srbiji koji su sve gori, šta je sa vladavinom prava i slobodom medija, organizovanim kriminalom i korupcijom? Dok je Vučić na vlasti, bićemo sve dalje od EU“, rekao je Aleksić.

On je istakao da je u Srbiji na vlasti čovek koji je „spreman da proda sve i ništa mu nije sveto“.

„To radi zato što je ucenjen kriminalom i korupcijom, pljačkom, nerazjašnjenim političkim ubistvima, i kao takav je idealan pregovarač za Prištinu i sponzore nezavisnosti Kosova“, rekao je Aleksić.

Dodao je da „Vučić najviše laže kada kaže nije ništa stekao od kada je došao na vlast, jer je on danas najbogatiji čovek u Srbiji“.

„Sve je njegovo, privatizovao je Srbiju sa svojim kumovima i bandom sa kojom pljačka narod i piju mu krv kao pijavice“, rekao je Aleksić.

Dodao je da će kada Vučić ode sa vlasti situacija u Srbiji biti mnogo gora nego posle bombardovanja 1999. godine.

„Nema budućnosti sa vlašću Aleksandra Vučića, on je prošlost, ali će i on i njegova mafijaška klika odgovarati za pljačku i razaranje države. To im obećavam i to će se sigurno dogoditi. Kažnjavanje pljačke je preduslov da Srbija bude normalna država“, zaključio je Aleksić.

Za predsednicu Opštinskog odbora Narodne stranke Aleksandrovac izabrana je lekarka Ivana Jelenković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE