Obrenovac, 25.02.2024

PREMIJERKA BRNABIĆ U SKUPŠTINI


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 24.05.2023.
Opozicija svojim ponašanjem deli Srbiju

Foto:Beta/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade


Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu o bezbednosnoj situaciji u državi, a na početku poslanici koriste svoje pravo da od nadležnih zatraže obaveštenja ili objašnjenja.

Premijerka Ana Brnabić, koja prisustvuje sednici, izjavila je u sali Skupštine Srbije da opozicija svojim ponašanjem "deli Srbiju", te da će ona, ukoliko se vlast promeni, "ići na doživotnu robiju ili u logor", kao i da je opozicija pokazala da njihova borba protiv nasilja znači da će sadašnju vlast "juriti po ulicama".

"Ohrabrili su se i jure nas po ulicama, ne samo političare već i one koji drugačije misle", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije osvrnuvši se na napad na analitičara Dejana Vuka Stankovića.

Veruje, kako je dodala, da će opozicija uskoro doći na vlast. "Neke od nas ćete u zatvor, neke na doživotnu bez suđenja, a kakve veze imaju i sudije, koje ćete vi postaviti, to smo već videli", rekla je premijerka.

Istakla je da je "mantra vlade" borba protiv nasilja i razoružavanje Srbije, te da je do sada oduzeto 35.052 komada oružja.

Odgovarajući na govor lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca koji je na sednici Skupštine naveo da se nasilje generiše iz vrha vlasti, ona je rekla da nije čula nikakve predloge od opozicije osim zahteva za smenama.

Rekla je da se poslanici opozicije "valjaju u blato" i pozvala ih da u to blato ne valjaju najveće stručnjake kao što je direktorka Instituta za mentalno zdravlje. Lutovcu je poručila da mu tvit u kojem kaže da bi Institut za mentalno zdravlje trebalo da se oglasi o glavnom pacijentu, nije primeren, ni smešan.

Premijerka je rekla da u doba prethodne vlasti nije ulagano u obrazovanje, da nije bilo interneta u školama, da su gašene fabrike i sudije imenovane po partijskoj naklonosti.

Brnabić je pozvala političke partije opozicije da izađu na izbore i ocenila da su građani videli i kako su se za ovu sednicu spremili i kako su diskutovali i "kako su spremni da vode državu". Premijerka je dodala da je neprimereno što opozicija vređa Janka Tipsarevića i Dejana Tomašević jer su se učlanili u SNS kao i što ostale članove SNS-a naziva sendvičarima i uskraćuje im pravo na mišljenje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE