Obrenovac, 12.08.2022

KAKAV SPOJ


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 03.07.2022.
Ujedinili se pokret Da se struka pita i Nova stranka

Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIC


U Beogradu je, objedinjavanjem pokreta Da se struka pita i Nove stranke, formirana nova politička organizacija pod nazivom Da se struka pita - Nova stranka.

Dosadašnji predsednik pokreta Da se struka pita, Vladimir Kovačević, kazao je novinarima da je preuzeo dužnost predsednika novoformirane stranke koja će po njegovim rečima, biti partija centra.

„Pre šest meseci, momentom osnivanja organizacije, rekli smo da je naš cilj da budemo organizovana partija, sa jasnom politikom, netipičnom za dosadašnju Srbiju. Za svoje partnere odabrali smo Novu stranku u kojoj ima puno kvalitetnih pojedinaca koji imaju iskrenu želju da Srbiju učine drugačijom zemljom i tu smo se lako razumeli“, rekao je Kovačević.

Kazao je da rukovodstvo novoformirane stranke čine ljudi koji ranije nisu bili angažovani u politici.

„Energija nam ne nedostaje, želimo biti nova lica u politici“, kazao je Kovačević.

On je naveo da će prvi zadatak novoformirane stranke biti da pronađe „najveće političke prijatelje“ i pozove ih u blokovsku podršku i savez.

„Ekonomija, energetika, zdravstvena zaštita, poljoprivreda i obrazovanje ostaju ključna pitanja za nas i nastavićemo da upoznajemo javnost sa svim stvarima koje moraju da se menjaju bez obzira ko je vlast. Mi nismo revanšisti, nismo ostrašÄ‡eni, nismo lični, naš put je netipičan i na kraju će rezultirati stvaranjem jake organizacije koju niko neće moći da ignoriše“, ocenio je Kovačević.

Najavio je da će u slučaju ponavljanja lokalnih izbora u Beogradu na proleće naredne godine, Da se struka pita – Nova stranka učestvovati na njima.

Skupštini na kojoj je proglašeno objedinjavanje pokreta Da se struka pita i Nove stranke prisustvovalo je dosadašnje rukovodstvo Nove, kao i njen osnivač Zoran Živković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE