Obrenovac, 28.06.2022

REKORDNA IZLAZNOST GRAĐANA U POSLEDNJIH 10 GODINA


Izvor: Espreso/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 04.04.2022.
Evo koliko je ljudi zasad izašlo na izbore

Foto:Stefan Stojanovic


Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus" Vladimir Pejić izjavio je večeras da se izlaznost do 19 časova od oko 55 odsto može smatrati visokom i istakao da je to rekordna izlaznost u poslednjih 10 godina.

Pejić je za Tanjug podsetio da je procena "Faktor plusa" pre izbora bila da će 53 odsto glasača sigurno izaći na izbore, dok se 10 odsto u tom trenutku još uvek razmišljalo, te dodao da tako visoka izlaznost nije iznenađenje.

- Ovo je gornja granica predviđanja, zato ovu izlaznost možemo smatrati visokom, a ako uzmemo u obzir izlaznost na izborima u poslednjih 10 godina na različite izbore, ovo je rekordna izlaznost u poslednjih 10 godina, rekao je Pejić.

Procenjuje da će konačna izlaznost biti oko 58 odsto, dok Srđan Bogosavljević iz Ipsosa kaže da prema trenutnim projekcijama izlaznost na izborima 59,7 odsto.

Na pitanje kojim strankama odgovara visoka izlaznost, Pejić je odgovorio da odgovara velikim strankama kao što su SNS, SPS i Ujedinjena opozicija, a da ne odgovara malim strankama.

Visoka izlaznost, pojašnjava on, može biti prepreka za pojedine male stranke da pređu cenzus.

- Male stranke imaju razloga da strahuju i mislim da se tako i osećaju, rekao je Pejić.

S druge strane, ističe da je visoka izlaznost dobra, jer, kako navodi, što veći broj građana izađe na izbore - vlast je legitimnija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE