Obrenovac, 02.07.2022

DA DOPRINESEMO MIRU


Izvor: N1 Beograd/FoNet/Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2022.
Donatorska konferencija za Ukrajinu, Srbija dodelila tri miliona evra pomo─çi

Foto:TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC


Srbija izra┼żava solidarnost sa stanovništvom Ukrajine i osu─Ĺuje sve napade na civilno stanovništvo i objekte u toj zemlji i bilo kakvu upotrebu sile suprotno me─Ĺunarodnom pravu, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabi─ç na donatorskoj konferenciji za Ukrajinu, na kojoj je Srbija dodelila tri miliona evra za pomo─ç Ukrajini.

Donacija ─çe, prema re─Źima Brnabi─ç, biti distribuirana na terenu posredstvom agencija Ujedinjenih nacija (UN).

Navode─çi da Srbija od po─Źetka prati situaciju, naro─Źito posledice po civilno stanovništva i humanitarnu situaciju, u pogledu izbelica i raseljenih, Brnabi─ç je naglasila da Srbija podr┼żava sve napore za kraj konflikta i pozivala da se obezbede uslovi za dostavu humanitarnu pomo─çi.

Gra─Ĺani Srbije saose─çaju sa gra─Ĺanima Ukrajine u ┼żelji da im se vrati normalan ┼żivot u kojem ─çe budu─çe generacije ┼żiveti bez straha od rata, izjavila je u video-uklju─Źenju na donatorsku konferenciju premijerka Srbije.

Srbija podr┼żava aktivnosti UN i drugih me─Ĺunarodnih organizacija u hitnom delovanju za pomo─ç osetljivih kategorija pogo─Ĺenih konfliktom.

Brnabi─ç je podsetila da je Vlada Srbije krajem februara donela odluku za humanitarnu pomo─ç stanovništvu Ukrajine i aktivirala mehanizam prihvata izbeglica.

Me─Ĺunarodnu onlajn donatorsku konferenciju za Ukrajinu u Varšavi organizovali su premijer Poljske Mateuš Moravjecki i premijerka Švedske Magdalena Anderson, u saradnji sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom i Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE