Obrenovac, 25.02.2024

VLADA SRBIJE USVOJILA


Izvor: Kurir.rs/Kosovo online/Lokalne novine | Obrenovac, 08.12.2022.
Produ┼żeno va┼żenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa Kosova

Foto:Kosovo online printscreen


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Uredbu o posebnim uslovima va┼żenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na podru─Źju Kosova, a koja danas stupa na snagu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na podru─Źju Kosova bi─çe produ┼żena registracija od sada pa nadalje.

"Ova vozila ─çe mo─çi, kao i do sada, da se nesmetano kre─çu u saobra─çaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehni─Źkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana. Vlada je odluku donela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadle┼żnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga izme─Ĺu Beograda i Prištine o spre─Źavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP đÜosovo i Metohija", navodi se u odluci Vlade.

Kako se dodaje, Vlada je ju─Źe usvojila i Zaklju─Źak o usvajanju izveštaja o razgovorima koji su vo─Ĺeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE