Obrenovac, 14.06.2024

NEUSAGLAŠENI


Izvor: N1/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 12.08.2022.
Srbija se jedina u regionu nije uskladila sa odlukom EU o terorizmu

Foto:Kenzo Tribouillard/AFP


Srbija je jedina zemlja kandidat za ─Źlanstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa odlukom Saveta EU o primeni posebnih mera u borbi protiv terorizma.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost ┼Żozep Borel saopštio je da je Savet EU 18. jula 2022. usvojio odluku 2022/1241 kojom se stavlja van snage ranija odluka Saveta i a┼żurira spisak lica, grupa i entiteta na koje se primenjuju posebne mere u borbi protiv terorizma.

Kako se navodi u saopštenju, sa odlukom Saveta EU uskla─Ĺuju se zemlje kandidati za ─Źlanstvo u EU – Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Moldavija i Bosna i Hercegovina kao potencijalni kandidat.

Uskla─Ĺuju se i zemlje EFTA Island i Lihtenštajn, kao i ─Źlanice Evropskog ekonomskog prostora.

Te zemlje c╠üe obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Saveta, a EU prima na znanje tu posvec╠üenost i pozdravlja je, dodaje Borel u saopštenju.

Srbija je jedina zemlja kandidat za ─Źlanstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila ni sa ─Źetiri odluke o restriktivnim merama koje je Savet EU doneo u julu, zbog Ukrajine, kao ni sa odlukom Saveta EU o restriktivnim merama protiv Irana usvojenom u junu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE