Obrenovac, 14.06.2024

SLOBODA ILI NIŠTA


Izvor: Nova.rs/Aleksandar Nastevski/Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2022.
MUP produ┼żio javnu raspravu o spornom nacrtu Zakona o policiji

Foto:Vesna Lali─ç/Nova.rs


Ministarstvo unutrašnjih poslova produ┼żilo je trajanje javne rasprave o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima i Nacrtu zakona o obradi podataka i evidencijama u oblasti unutrašnjih poslova.

Javna rasprava ─çe umesto predvi─Ĺenog roka od 8. do 31. decembra, biti produ┼żena do 22. januara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Okrugli stolovi koji su zakazani u Novom Sadu 21. decembra, u Nišu 23. decembra i Beogradu 27. decembra bi─çe odr┼żani u tim terminima, a naknadni datumi za okrugle stolove i druge aktivnosti u vezi sa nacrtima u januaru, bi─çe blagovremeno saopšteni.

Podsetimo, ovaj nacrt Zakona o MUP-u poslednjih dana ponovo je podigao veliku prašinu u javnosti, a nevladin sektor izneo je brojne kritike, te podsetio da ovaj nacrt podse─ça na raniji ve─ç povu─Źeni zakonski predlog.

Tako je Sanja Radivojevi─ç iz Beogradskog centra za ljudska prava ranije za TV Nova S ocenila da je novi nacrt Zakona o policiji suštinski isti kao raniji predlog koji je bio povu─Źen. Ona je tada istakla da su u novom predlogu napravljene neke „kozmeti─Źke promene“.

„Na┼żalost, sve one stvari oko kojih smo se sporili i oko ─Źega smo debatovali poslednjih godinu dana nisu se promenile. Bilo je tu nekih kozmeti─Źkih izmena i usvojili su neke naše predloge koji nisu baš bezna─Źajni, ali nisu toliko va┼żni kao neke druge teme koje su i dalje ostale goru─çe“, rekla je ona i zatra┼żila da javna rasprava traje du┼że.

Radivojevi─ç je tada posebno poru─Źila da ne treba uvoditi biometrijski nadzor u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE