Obrenovac, 25.02.2024

BLAM


Izvor: N1/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 21.08.2022.
Vulin: Ako Hrvatska određuje put Srbije ka EU, bolje da se vratimo sa tog puta

Foto:Shutterstock


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je potrebno da se, kako je naveo, Srbija na vreme vrati s puta u Evropsku uniju ako taj put određuje Hrvatska.

„EU bi morala da se izjasni da li će odustajanje Srbije od potrage za pravdom biti uslov za članstvo u njoj kao što govore funkcioneri Hrvatske“, rekao je Vulin, povodom najava funkcionera Hrvatske da će uticati na pregovore Srbije sa EU, jer je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv hrvatskih oficira, koji se terete da su raketirali kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju.

Kako je Vulin poručio, potrebno je da znamo da li su u EU „zločini prema Srbima dozvoljeni i da li su to te evropske vrednosti o kojima nam govore, zbog kojih treba da priznamo Ššosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji“.

Podsetimo, predsednik hrvatskog sabora je tim povodom rekao da će Hrvatska koristiti pregovore sa EU kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati.

„Ako žele prema Evropskoj uniji, moraju se evropski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu“, poručio je Jandroković.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, povodom Jandrokovićeve izjave, ocenila da hrvatsko rukovodstvo „sada i zvanično preti“ da će blokirati evropski put Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE