Obrenovac, 05.10.2022

ZELENO-KRENI


Izvor: nova.rs/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 22.06.2022.
Pokret Ne davimo Beograd postaje politi─Źka stranka

Foto:Ne davimo Beograd


Na šestoj Skupštini Ne davimo Beograd, ─Źlanice i ─Źlanovi su velikom ve─çinom glasova usvojili odluku da pokret u narednom periodu i formalno preraste u zeleno-levu politi─Źku partiju koja ─çe delovati na nacionalnom nivou. Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila zna─Źajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100 hiljada glasova, saoptio je Ne davimo Beograd.

Skupština Ne davimo Beograd usvojila je “Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju” i odluku o formiranju Inicijativnog odbora koji bi trebalo da pripremi predloge statuta i osniva─Źkih dokumenata, programa, vizuelnog identita i imena partije.

┼Żelja za daljim razvojem pokreta kroz podizanje kapaciteta i širenje infrastrukture, kao i olakšavanje funkcionisanja organizacije, jer postoje─çi propisi u mnogome sputavaju delovanje grupa gra─Ĺana, neki su od argumenata za donošenje ovakve odluke o kojima govori Deklaracija.

Verovatno najva┼żniji razlog zbog koga smo se odlu─Źili na ovaj korak je velika ambicija da menjamo naše društvo, da naše ideje, vrednosti i program na što uspešniji na─Źin pribli┼żimo ljudima i uti─Źemo na to da Srbija postane dobro mesto za ┼żivot.

Partija koju gradimo nastaje i oslanja se na ideološke, programske i organizacione osnove pokreta Ne davimo Beograd, ali u njenom stvaranju u─Źestvova─çe i više lokalnih partnerskih organizacija iz razli─Źitih gradova u Srbiji. Tri velike vrednosti oko kojih smo se okupili, a kojima ─çemo se voditi i u budnu─çnosti su društvena pravda/solidarnost, zaštita ┼żivotne sredine i prava na javna dobra i široko u─Źeš─çe gra─Ĺana i gra─Ĺanki u donošenju odluka.

Pokret ─çe nastaviti saradnju i sa partnerima u okviru koalicije MORAMO.

Na šestoj Skupštini pokreta Ne davimo Beograd usvojen je i finansijski izveštaj i izveštaj o radu, a predstavljena je i evaluacija izborne kampanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE