Obrenovac, 25.02.2024

NEVIDLjIVI


Izvor: N1/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 24.09.2022.
Pokret Dostojni Srbije od januara ispred Skup┼ítine, nadle┼żni se ne ogla┼íavaju

Foto:BETA


Grupa gra─Ĺana, koja sebe naziva "Dostojni Srbije", ve─ç devet meseci blokira trotoar ispred Skupštine Srbije u Beogradu, a o njihovom boravku ispred najva┼żnije institucije u dr┼żavi odbijaju da se oglase ne samo dr┼żavni i gradski organi, ve─ç i oni sami.

Skup pokreta „Dostojni Srbije“ ispred parlamenta po─Źeo je 16. januara ove godine, gde su raširili nekoliko velikih šatora i transparenata, kao i postavili improvizovanu binu sa koje se njihovi ─Źlanovi povremeno obra─çaju.

Sa razglasa se ─Źesto mogu ─Źuti reklame o njihovoj kampanji i pozivi gra─Ĺanima da se priklju─Źe njihovoj „Privremenoj Skupštini naroda dostojnog Srbije“, koju je taj pokret proglasio 16. juna 2020. godine, kada je tadašnjim poslanicima i ministrima u vladi istekao mandat, a da, kako navode, „prethodno nije doneta zakonska regulativa, kojom bi njihovi mandati bili produ┼żeni do slede─çih izbora“.

„Nakon tog perioda, nije postojala nijedna legitimno izabrana vlast, sve do 16. juna 2020. godine kada je na osnovu ─Źlana dva Ustava Republike Srbije, narodnom inicijativom, okupljeni narod ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu proglasio Privremenu skupštinu naroda dostojnog Srbije“, navodi se u letku koji dele gra─Ĺanima na skupu ispred zgrade parlamenta.

Agencija Beta nije dobila odgovore na pitanja postavljena predsednici te „Privremene Skupštine“ Oliveri Ili─ç, ali ni odgovore na pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova i Skupštini Srbije.

Odgovori su stigli jedino iz gradskog Sekretarijata za poslove komunalne milicije, koji se oglasio nenadle┼żnim. Iz tog Sekretarijata su u odgovoru agenciji Beta naveli da oni „nisu nadle┼żan organ“ kome se podnose prijave za organizaciju okupljanja.

Kada je u pitanju buka koja povremeno dolazi sa razglasa tog skupa, tako─Ĺe nije utvrdjena nadle┼żnost tog Sekretarijata, ve─ç su u njihovoj nadle┼żnosti stambene zgrade i ugostiteljski objekti.

─îlanovi te organizacije, u martu ove godine upali su i u zgradu Radio-televizije Srbije, iskazuju─çi nezadovoljstvo radom javnog servisa, odakle ih je iznela policija jer nisu ┼żeleli da napuste zgradu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE