Obrenovac, 25.02.2024

IDEM PUTEM OKA BISTRA...


Izvor: N1/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 26.11.2022.
Brnabić: Francuska jedan od najznačajnijih partnera, beležimo stalni napredak

Foto:Shutterstock


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršeom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, francuskim investicijama i saradnji u mnogobrojnim oblastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Brnabić je rekla da je Francuska jedan od najznačajnijih partnera Srbije i da strateški odnosi beleže stalni napredak, naročito po pitanju političkog dijaloga, ekonomske saradnje i investicija. Ona je navela da evropski put Srbije ostaje strateški prioritet, kao i reforme u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Pred nama je, kako je rekla Brnabić, završetak reformi u oblasti pravosudja kojima se postiže nezavisno i efikasno sudstvo.

Predsednica vlade je kao veoma dobru ocenila i saradnju sa Francuskom razvojnom agencijom i predstavnicima najvećih francuskih kompanija.

Ona je zahvalila Francuskoj na jasnom stavu o neophodnosti implementacije dogovora u okviru Briselskog sporazuma i navela „da je Beograd posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije, kao i očuvanju mira i stabilnosti“.

Predsednik Senata Francuske pohvalio je, kako je navedeno, rezultate koje je Srbija postigla ekonomskim reformama i istakao da je, uz intenzivan rad na reformi pravosudja, otvoren prostor za intenzivniju ekonomsku saradnju i dolazak većeg broja investitora iz te zemlje.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine i digitalizacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE