Obrenovac, 02.07.2022

IZBORI IZ ŽENSKOG UGLA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 29.03.2022.
Na listama kandidata više od 1.000 dama - ko su one i kolike su im šanse?

Foto:Shutterstock


Trećeg aprila 2022. u Srbiji će se glasati za sastav XIII saziva Narodne skupštine, Predsednika Republike i novu gradsku vlast prestonice.

Na izbornim listama kandidata za poslanice naći će se i oko 1.050 žena, uključujući i tri kandidatkinje za predsednicu Srbije.

Tradicionalno, kao i pred svake izbore još od 2004, kladionica Meridian jedina na našem tržištu izašla sa više od 600 kvota za klađenje na ishod izbora, a ovde je kompletna ponuda klađenja.

U ponudi kladionice Meridian nalazi se, između ostalih, i imena više od 20 žena iz politike i javnog života, kao i kvote koje procenjuju šanse da budu ministarke nove Vlade, gradska menadžerka Beograda, predsednica Vlade. Tako se na listama ove kladionice nalaze:

- premijerka Ana Brnabić

- predsedničke kandidatkinje (Biljana Stojković, Milica Đurđević i Branka Stamenković)

- ministarke iz aktuelne ili prethodnih Vlada Srbije (Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Darija Kisić Tepavčević, Gordana Čomić, Maja Popović, Irena Vujović, Marija Obradović, Anđelka Atanasković, Tatjana Matić, Nela Kuburović, Slavica Đukić Dejanović

- istaknute ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulture i sporta (Danica Grujičić, Marija Zdravković, Nataša Tasić Knežević, Jelena Begović, Borislava Perić Ranković, Iva Štrljić)

Meridian kladionica nudi klađenje i na:

Procenat glasova koji će uzeti svaka od kandidovanih lista na parlamentarnim izborima

Ko će biti pobednik predsedničkih izbora

Ime novog premijera i ministara u Vladi (više od 50 imena)

Izlaznost - ukupnu i po opštinama i gradovima

Dueli gradova i opština kada je reč o izlaznosti

Procenat nevažećih listića

Meridian još od 2004. nudi klađenje na domaće izbore

U Srbiji je klađenje na predsedničke i parlamentarne izbore moguće od 2004. godine, zahvaljujući kladionici Meridian, koja je donela najbolju praksu zapadnih zemalja i nudi raznovrsne opcije za klađenje na izbore svih nivoa u Republici Srbiji. Takođe, izbori u SAD, Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji, Francuskoj redovno su u Meridianovoj ponudi.

Inače, bukmejkeri ove kompanije najprecizniji su analitičari javnog mnjenja, jer su za prošle izbore prognozirani procenti glasova na listama Meridiana od konačnih rezultata odstupili za samo 0.79 procentnih poena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE