Obrenovac, 02.07.2022

MORA...


Izvor: N1 Beograd/Beta/PolitikaLokalne novine | Obrenovac, 29.05.2022.
Ministarka: Nova Vlada Srbije mora biti kvalitetnija od sadašnje i proevropska

Foto:N1


Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlovi─ç izjavila je da nova vlada mora biti proevropska, sna┼żnija i daleko kvalitetnija od sadašnje, ─Źiji ─çe ─Źlanovi imati autoritet stvoren obrazovanjem i rezultatima, a ne funkcijom.

„Što se ti─Źe spekulacija u medijima, mediji koji me sad kandiduju za neke pozicije isti su oni koji su me prethodno smenjivali, tako da se na to odavno ne obazirem, ve─ç radim svoj posao“, rekla je Mihajlovi─ç za list Politika.

Ona je navela da su u kampanji za poslednje izbore „mnoge stranke, pa i naši partneri u Vladi, govorili stvari koje su suprotne stavovima koji smo kao dr┼żava zauzeli prema ukrajinskoj krizi“.

„Ako znamo koliki su pritisci na predsednika Srbije i koliko ─çe izazova imati pred sobom nova vlada, onda treba da budemo otvoreni i da vidimo ko mo┼że da u vremenu ispred nas vladu u─Źini ja─Źom, a ne slabijom, i u politi─Źkom smislu, ali i po kvalitetu kadrovskih rešenja. Da vidimo ko od partnera ima snagu da poštuje odluke i ne radi iza le─Ĺa sopstvenoj vladi i narodu. Za takvo ponašanje više nema tolerancije“, rekla je Mihajlovi─ç.

O sankcijama Rusiji

Ministarka i ─Źlanica Predsedništava SNS Zorana Mihajlovi─ç izjavila je da je "politika naše vlade punopravno ─Źlanstvo u Evropskoj uniji (EU) i to je misija u koju istinski verujem i nemam ni trunku dileme da Srbija treba da uradi apsolutno sve što treba da bi taj cilj bio ispunjen".

"To je u najboljem interesu gra─Ĺana i gra─Ĺanki zemlje. To je naš put", rekla je Mihajlovi─ç na pitanje da li bi uvela sankcije Rusiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE