Obrenovac, 12.08.2022

VAŽNE ODLUKE


Izvor: N1 Beograd/Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2022.
Izvršiti pritisak na uzurpatore institucija

Foto:N1


Na sastanku dela opozicije u Beogradu dogovoreno je da se "izvrši dodatni pritisak na uzurpatore vlasti i institucija, i da se učini sve da se izborni proces što pre okonča u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju koalicije "Zajedno" nakon sastanka u prostorijama Skupštine slobodne Srbije.

Na inicijativu koalicije „Zajedno“ održan je sastanak opozicije u Beogradu, s ciljem „zajedničke koordinacije i hitnog pronalaženja rešenja za institucionalnu krizu u koju nas je doveo režim tromesečnim gažnjem izborne volje građana“, naveli su.

U saopštenju se naglašava i da „Srbija mora imati Narodnu skupštinu“.

„Država bez parlamenta nije država. Srbija se nalazi pred izazovima koji se ne mogu rešavati bez najvažnije političke institucije. Na sastanak su pozvane sve proevropske parlamentarne političke organizacije i njihovi predsednički kandidati. Dogovoreno je da se izvrši dodatni pritisak na uzurpatore vlasti i institucija, i da se učini sve da se izborni proces što pre okonča u skladu sa zakonom“, poručuju iz „Zajedno“.

O daljim koracima i zajedničkim akcijama, navode, razgovaraće sa svim parlamentarnim opozicionim organizacijama o čemu će, kažu, uskoro obavestiti javnost.

Na sastanak koji je organizovao kopredsednik "Zajedno" Nebojša Zelenović, bili su pozvani Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta, Radomir Lazović, Pavle Grbović... Nisu bile pozvane stranke desne orijentacije: Dveri, Novi DSS, POKS, Zavetnici, kao ni Socijal-demokratska stranka i Dosta je bilo.

Ekipa N1 videla je da su danas na razgovore došli Dragan Đilas i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, kandidat na poslednjim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš, lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i Đorđe Miketić, koji je na izborima bio na listi koalicije Moramo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE