Obrenovac, 25.02.2024

VLADA IMENOVALA NOVE PREDSEDNIKE KOMISIJA


Izvor: Espreso/RTS/Lokalne novine | Obrenovac, 30.10.2022.
Evo kako su funkcije raspoređene

Foto:photomaster


Vlada Srbije imenovala je nove članove četiri odbora i četiri komisije na čijem čelu su ministri, navodi se u rešenjima objavljenim u "Službenom glasniku".

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali predsednik je Odbora za privredu i finansije, a zamenik predsednika je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je predsednik Kadrovske komisije, a zamenik je ministar prosvete Branko Ružić.

Ministarka pravde Maja Popović predsednica je Odbora za pravni sistem i državne organe, a njen zamenik je direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Na čelu Odbora za javne službe je ministar rada Nikola Selaković, a zamenik predsednika je Darija Kisić Tepavčević ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je predsednik Odbora za odnose sa inostranstvom, a zamenica je ministarka za evropske integracije Tanja MišÄević.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović na čelu je Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda, a zamenik je ministar bez portfelja Novica Tončev.

Komisiju za stambena pitanja i raspodelu službenih zgrada i poslovnih prostorija predvodi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, a zamenik je ministar bez portfelja Đorđe Milićević.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je na čelu Administrativne komisije, a zamenik je ministar za rad Nikola Selaković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE