Obrenovac, 11.08.2022

STANJE DEMOKRATIJE U SRBIJI


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2021.
Na putu smo ka dnu, ni EU nas neće spasti

Foto:BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC


Na panelu "Stanje demokratije u Srbiji 2021." ocenjeno je da je Srbija po pitanju demokratije "na putu ka dnu" i da ni članstvo u Evropskoj uniji nije garant za demokratsko društvo.

Direktor Centra savremene politike i koautor izveštaja Nikola Burazer izjavio je da je ovo peti po redu izveštaj o stanju demokratije u Srbiji i da se stanje „iz godine u godinu pogoršava“.

„Izveštaj iz 2020. godine je bio najnegativniji od svih koje smo objavljivali, počev od izbora do lošeg odnosa sa medijima. Ovogodišnji izveštaj pokazuje da je Srbija po pitanju demokratije u stagnaciji, u poslednjih godinu dana nije došlo ni do kakvog napretka“, kazao je on na predstavljaju izveštaja u Aeroklubu.

Prema njegovim rečima, sloboda medija se nameće kao najvažnija tema, zbog čega Srbija i „pada“ na listi demokratskih zemalja, čemu doprinosi i Parlament, koji je, kako je on ocenio, postao „poligon za napade na medije i civilno društvo“.

Izvršni direktor Beogradske otvorene škole Miodrag Bjeletić kazao je da ovaj izveštaj ima istu funkciju kao i 5. oktobar 2000. godine, a to je da opomene građane Srbije da „nešto nije u redu“.

On je najavio da će sredinom novembra biti predstavljen dokumentarni film koji je rađen na osnovu ovog izveštaja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE