Obrenovac, 02.07.2022

'ZATO, GLASAJ'


Izvor: nova.rs/Vojislav Milovančević/Lokalne novine | Obrenovac, 07.03.2022.
CRTA poziva građane da izađu na izbore

Foto:CRTA


Organizacija CRTA pozvala je građane da u što većem broju izađu na birališta 3. aprila i time najavila početak kampanje za povećanje izlaznosti na predstojećim izborima uz poruku "Zato, glasaj!".

„Postoji samo jedan siguran način da svojim glasom ne utičete ni na šta. A to je – da ne glasate“, navode iz CRTE.

„Uverenje da izbori ne mogu ništa da promene odgovara jedino onima koji ne žele promene. Stav da su svi isti najviše služi onima koji ne daju da se u javnosti upali svetlo pod kojim bi se jasno videle razlike u idejama, mišljenjima, argumentima, učincima… Mi u Crti dobro znamo koliko smo daleko od optimalnih uslova za slobodne i poštene izbore.

Ipak, odustajanjem od izbora možemo da doprinesemo samo daljem urušavanju demokratije i slabljenju institucija koje bi trebalo da budu garanti vladavine prava. Odlukom da ne biramo odričemo se još jednog dela moći koja nam kao građanima pripada", poručuju iz ove organizacije.

Iz CRTE podsećaju da ima ljudi koji svoj glas razmenjuju za paket namirnica ili produženje ugovora o radu, kao i da ima i onih koji od propagande ne vide stvarnost.

"Umesto da ih osuđujemo, važno je da na izbore izađemo svi mi koji možemo da glasamo po sopstvenoj savesti i pameti. Svako može da pronađe mnogo razloga zašto bi 3. aprila „ostao kod kuće“. Ali, nijedan od tih razloga nije dovoljno dobar. Zato, glasajmo", poručuju iz CRTE.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE