Obrenovac, 20.08.2022

IMAMO PRAVAC


Izvor: N1/FoNet/Lokalne novine | Obrenovac, 07.09.2021.
Vučić: Srbija iskreno na evropskom putu, nećemo kvariti odnose s Rusijom i Kinom

Foto:Oliver Bunić/AFP


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u intervjuu austrijskoj državnoj televiziji ORF da Srbija želi da postane članica Evropske unije, ali da neće zbog toga kvariti odnose sa Rusijom i Kinom.

On je, međutim, kako prenosi RTS, dodao da evropski put Srbije ne zavisi nje.

„Na nedavnom sastanku šefova diplomatija (EU) konstatovano je da je Srbija napredovala i po pitanju vladavine prava. Za nas je važno da smo iskreno na evropskom putu“, poručio je Vučić.

Na pitanje novinara ORF da se u Srbiji održavaju ekološki protesti, da se pojedini građani protive Rio Tintu i rudniku litijuma, kao i da je gorela deponija u Vinči, on je ukazao da u okviru „Programa 2025“ postoji čitav niz projekata iz oblasti ekologije.

Naveo je da će više od 120 opština biti priključeno na kanalizaciju.

„Za Austriju je to možda nezamislivo, ali čak jedna trećina Beograda nema kanalizaciju. U svim gradovima ćemo ugraditi prečišćivače otpadnih voda, i uklonićemo azbestne cevi u vodovodu. Sve to ćemo učiniti, ali neću učestvovati u deindustrijalizaciji Srbije“, dodao je Vučić.

On je govorio i o vakcinaciji, uz konstataciju novinara ORF da je Srbija bila prva po raspoloživosti vakcina, ali da je već mesecima suočena s protivljenjem vakcinaciji.

„To je očigledno univerzalni problem, a ne samo problem jedne zemlje. Zašto je to tako, ne razumem. Ali, teorije zavere i negativne poruke prolaze očigledno bolje nego pozitivne. Uzrok su i društvene mreže, ali i činjenica da ljudi svoje slobode vide u neozbiljnim stavovima“, zaključio je predsednik Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE